DNS-a Odbor distrikta Brčko: "Ko drvo nije posadio, nije živio" :: Semberija INFO ::

 

DNS-a Odbor distrikta Brčko: "Ko drvo nije posadio, nije živio"


Poslanik Demokratskog narodnog saveza u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, Željko Dubravac, razgovarao je danas sa građanima Brčko distrikta u okviru sedmodnevne akcije „ko drvo nije posadio, nije živio“ u organizaciji DNS-a Odbora distrikta Brčko.
 
Drvo; ono je predivno u svome miru. Mudro u svojoj tišini. Stajaće i živjeti, kad mi postanemo prah. Ono nas podučava, a mi ga njegujemo, i zato - gdje god nađeš zgodno mjesto, tu drvo posadi!


 
Željko Dubravac, novoizabrani poslanik NS RS ispred DNS-a, predsjednik Opštinskog odbora DNS Čelinac  i Regionalnog odbora DNS Banja Luka, zajedno sa članovima Predsjedništva Odbora distrikta Brčko, na štandu postavljenom u centru grada, dijelio je sjemena i razgovarao sa građanima Brčko distrikta.
 
"Izuzetno mi je drago što sam danas u Brčkom i što sam u prilici da razgovaram sa građanima Distrikta.  Hvala DNS-ovom Odboru distrikta Brčko koji me je pozvao da učestvujem u akciji "ko drvo nije posadio, nije živio"."
 
Dubravac dodaje da se u dinamičnom razgovoru sa Brčacima o aktuelnim temama moglo mnogo toga korisnoga čuti.


 
“Zahvalan sam građanima na otvorenosti i želji da razgovaramo. Iskoristili smo priliku da podijelimo sjemena na štandu, koji je postavljen u centru grada.

Od izuzetne koristi je posjeta koju smo učinili mjesnoj zajednici Ilićka i razgovor sa mještanima ovog naselja. Raduje činjenica da je upravo u ovoj mjesnoj zajednici Odbor distrikta Brčko uradio rekonstrukciju sportskog terena i da će nastaviti sa radovima i u ovoj godini” rekao je Dubravac i nastavio:
 
“Zahvalan sam Zagorki Burkanović, predsjednici našeg DNS Odbora distrikta Brčko i njenim saradnicima, na posvećenosti i požrtvovanosti, posebno u ovim teškim vremenima".


DNS