IZJAVA PRVOG ZAMJENIKA VISOKOG PREDSTAVNIKA/SUPERVIZORA ZA BRČKO DISTRIKT JONATHANA MENNUTIJA :: Semberija INFO ::

 

IZJAVA PRVOG ZAMJENIKA VISOKOG PREDSTAVNIKA/SUPERVIZORA ZA BRČKO DISTRIKT JONATHANA MENNUTIJA


Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Jonathan Mennuti pozvao je danas sve glasače u Distriktu da iskoriste svoje demokratsko pravo i glasaju na općim izborima u nedjelju, te tako aktivno učestvuju u odlučivanju ko će voditi ovu zemlju naredne četiri godine.

U proteklih nekoliko godina, građani i građanke Brčkog su imali priliku da se uvjere kako se stagnacija može preokrenuti kada postoji politička odgovornost i aktivno učešće, kako vladajuće većine tako i opozicije, te svijest o zajedničkom cilju, a to je prosperitet za cijelu zajednicu.

Predstoji još mnogo posla da se uradi, ali je Brčko pokazalo pravu putanju za izlazak iz blokade. Sada je trenutak da se ista promjena kursa zahtijeva i na drugim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. A to počinje izborima u nedjelju.

Prvi zamjenik visokog predstavnika/supervizor Mennuti je izrazio punu podršku nadležnim tijelima koja rade na tome da osiguraju integritet i neometano provođenje izbornog procesa.

Međunarodna zajednica je tu kao pouzdan partner da pomogne građanima i institucijama ove zemlje, kako bi se Bosna i Hercegovina vratila na put prosperiteta koji građani i građanke ove zemlje zaslužuju, zaključio je Mennuti.