ODRŽANA 64. REDOVNA SJEDNICA VLADE DISTRIKTA :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANA 64. REDOVNA SJEDNICA VLADE DISTRIKTA


Foto
Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održala je danas 64. redovnu sjednicu na kojoj je usvojila prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, a tiče se Programa utroška sredstava donacija za neprofitne organizacije iz oblasti sporta i kulture u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu po Javnom pozivu. Za ovaj program izdvojena su ukupna sredstva u visini od 163.931,00 KM koja će biti dodijeljena korisnicima: FK „Gornji Rahić“, KK „Lavovi“, ŽOK „Jedinstvo“ i Konjički klub „Brčko“.
 
Ujedno, Vlada je usvojila Program utroška sredstava donacija za neprofitne organizacije iz oblasti sporta i kulture, u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu, po Javnom pozivu za dodjelu sredstava donacija za neprofitne organizacije iz oblasti sporta i kulture koji obuhvata izdvojena sredstva u visini od 273.927,00 KM za korisnike: Atletski klub „Brčko“, FK „Dizdaruša“, Škola plesa „Mambo“ i dr.
 
Na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge usvojen je Program utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći penzionerima za 2022. godinu. Za realizaciju ovog Programa obezbijeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 1.370.000,00 KM te 100.000,00 KM preraspodjelom budžetskih sredstava u Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge u svrhu pružanja podrške penzionerskoj populaciji za poboljšanje njihovog socijalnog statusa.

Takođe, Vlada je usvojila Smjernice za izradu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakon o porezu na dohodak na prijedlog Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH, koje se, između ostalog, odnose na povećanje ličnog odbitka sa 6.000,00 KM na 14.400,00 KM godišnje, odnosno sa 500,00 KM na 1.200,00 KM mjesečno.