KADRIĆ I SAVIĆ RAZGOVARALI O BUDUĆOJ SARADNjI DISTRIKTA I OPŠTINE LOPARE :: Semberija INFO ::

 

KADRIĆ I SAVIĆ RAZGOVARALI O BUDUĆOJ SARADNjI DISTRIKTA I OPŠTINE LOPARE


Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Gradskoj vijećnici upriličio prijem za načelnika Opštine Lopare Radu Savića i direktora Doma zdravlja Lopare Želimira Neškovića nakon čega je održan sastanak na temu pružanja podrške i buduće saradnje Distrikta i Opštine Lopare.

Prijemu su takođe prisustvovali glavni koordinator Vlade Željko Antić, šef Odjeljenja za komunalne poslove Majazudin Vehabović i šef Odjeljenja za javne poslove Ratko Stjepanović.

Gradonačelnik Kadrić kazao je da je izuzetno bitno stvarati i njegovati dobre odnose sa drugim lokalnim zajednicama, a naročito sa onim koje su blizu Distrikta.
 
Prisutni su razgovarali o sličnostima i razlikama u obrazovnim i zdravstvenim sistemima, te je načelnik Savić prisutne upoznao sa planiranim projektima u opštini Lopare koji se tiču putne infrastrukture između Distrikta i Lopara.

Kadrić je kazao da će Brčko distrikt BiH pružiti podršku u sprovođenju projekata, s obzirom na to da se radi o putnoj komunikaciji do Tuzle koju koristi i veliki broj stanovnika Distrikta.

Načelnik Savić i direktor Nešković su se zahvalili gradonačelniku Kadriću i njegovim saradnicima na prijemu kazavši da se ovim sastankom potvrđuje i jača dobra saradnja sa Distriktom.