Gradonačelnik sa saradnicima obišao završne radove na Bulevaru mira: Urbanizovan i olakšan ulaz u Brčko :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik sa saradnicima obišao završne radove na Bulevaru mira: Urbanizovan i olakšan ulaz u Brčko


Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, obišao je sa saradnicima završne radove na izgradnji druge trake Bulevara mira u ovoj lokalnoj zajednici.

-Planiramo i narednu fazu produžetka Bulevara mira s manjim brojem saobraćajnih traka. U rebalansu budžeta predviđena su sredstva za izradu projekta i nastavak radova, odnosno produžetak Bulevara mira do skretanja u šećeranu, bivši Žitopromet. Odjeljenje za javne poslove veoma je aktivno u posljednje dvije godine, što je za svaku pohvalu, i po mojim saznanjima oko desetak miliona je zahvaljujući ovom Odjeljenju utrošeno za realizaciju kapitalnog budžeta“, rekao je Milić. 

Sabrija Jašarević, šef Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta, istakao je da će projekat proširenja Bulevara koštati oko milion i 450 hiljada maraka. „Zahvaljujem se svim građanima ovog dijela grada na strpljenju kao i učesnicima u saobraćaju koji su bili strpljivi i omogućili nam da privedemo radove kraju“, dodao je Jašarević. 

Dragan Peštić, koordinator nadzornog tima spomenutog projekta, rekao je da je proširenjem Bulevara mira urbanizovan ulaz u sam grad, a građani su dobili jednu modernu saobraćajnicu.
-Dobili smo moderno naselje i prolaznici će sigurno steći jednu sasvim novu sliku o našem gradu“, zaključio je Peštić. 

Riječ je o projektu u okviru kojeg je urađeno 500 metara profila nastavka Bulevara, 1.200 metara nove fekalne kanalizacije, oborinska kanalizacija, LED ulična rasvjeta, 3.000 kvadratnih metara novih trotoara, uređenje okolnog terena, rekonstrukcija vodovodne mreže, nova instalacija semafora na raskrsnici „Kuglana“ kao i novi prelaz preko željezničke pruge na lokaciji „Kuglana“ – ulica Svetog Save.

Brčko distrikt BiH