VLADA DISTRIKTA ODRŽALA 47. REDOVNU SJEDNICU :: Semberija INFO ::

 

VLADA DISTRIKTA ODRŽALA 47. REDOVNU SJEDNICU


Vlada Brčko distrikta usvojila je na 47. redovnoj sjednici Prijedlog odluke o načinu raspodjele sredstava za stambeno zbrinjavanje izbjeglica i raseljenih lica koja se žele integrisati u lokalnu zajednicu za 2022. godinu.

Pomenutom odlukom određena je vrsta pomoći, osnov za dodjelu pomoći, opšti i posebni uslovi za dobijanje pomoći kao i način dokazivanja i vršenja provjera ispunjavanja opštih i vrednovanja posebnih uslova za dobijanje pomoći, te provođenje postupka odabira korisnika pomoći uključujući i način rada komisija, a sve s ciljem obezbjeđenja trajnog rješenja za izbjeglice i raseljena lica u Bosni i Hercegovini. Budžetom su za ovu namjenu obezbijeđena sredstva u ukupnom iznosu od 117.550,00 KM, a maksimalan iznos koji će se jednom korisniku moći jednokratno dodijeliti biće u visini od 27.000,00 KM.

Na prijedlog Odjeljenja za javne poslove, Vlada je dala saglasnost za izdavanje građevinske dozvole Javnom preduzeću „Putevi Brčko“ za izgradnju kružne raskrsnice na izlazu iz stambenog naselja „Š“ (ulice Uzunovića i Braće Ribnikara) i dio stambenog naselja Srpska varoš (krak ulice Desanke Maksimović).

Takođe, data je saglasnost na Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na pozive/projekte Jedinice za implementaciju projekata koji se finansiraju iz međunarodnih fondova u Razvojno-garantnom fondu Brčko distrikta BiH, a uključuju projektne aktivnosti iz oblasti kulturnog nasljeđa Brčko distrikta BiH, razvoja turizma i preduzetništva te oblasti klimatskih promjena.

Semberija info