DNS BRČKO: BOG NIJE STVORIO LjUDE ZA POGIBIJU, NEGO ZA SPASENjE :: Semberija INFO ::

 

DNS BRČKO: BOG NIJE STVORIO LjUDE ZA POGIBIJU, NEGO ZA SPASENjE


Foto
Obilježavanje parastosa za poginule borce i civilne žrtve rata u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu održan je u Grbavici, 8. marta, sa početkom u 10 časova.
 
Položeni su vijenci za 13 pripadnika Vojske Republike Srpske koje su prije 26 godina pripadnici hrvatsko-muslimanske formacije zarobili, masakrirali i ubili. 
 
Parastosu i polaganju vijenaca, pored mještana, porodica poginulih i predstavnika društvenog i političkog života, prisustvovala je i delegacija DNS-a, u sastavu: Zagorka Burkanović, predsjednik Opštinskog odbora, Dalibor Petrović predsjednik Organizacije mladih, Slobodan Pudić i Đorđe Petrović, članovi Opštinskog odbora.
 
Ovim povodom, gospođa Burkanović, istakla je: "Okupili smo se danas u duhu sjećanja na našu hrabru i mučenu braću. Bog nije stvorio ljude za pogibiju, nego za spasenje. Mi se danas molimo Gospodu za spas duše postradalima. Zajedno, borimo se protiv nepravde. Vjerujem da će u što kraćem periodu doći do kažnjavanja za ovaj gnusni zločin, kao i za bilo koji drugi, ko god da ga je počinio."