BRČAKU ČETIRI GODINE ROBIJE ZA NESREĆU SA TROJE MRTVIH :: Semberija INFO ::

 

BRČAKU ČETIRI GODINE ROBIJE ZA NESREĆU SA TROJE MRTVIH


Foto
Okružni sud u Doboju osudio je S.S. iz Brčkog na četiri godine robije, za učestvovanje u saobraćajnoj nesreći u kojoj su poginule tri osobe u Ločnarima, opština Donji Žabar.
Prema presudi, u momentima sudara, 5. septembra 2020. godine, oko 2.20,  on je upravljao vozilom audi B8.
 
"Približavajući se četvorokrakoj složenoj raskrsnici, na kojoj je saobraćaj regulisan semaforom, vozio je brzinom od oko 84,8 km/h, iako je brzina ograničena do 60 km/h", navodi se u presudi, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".
 
Kako se dodaje, nastavio je tom brzionom kretanje, te nije zaustavio svoje vozilo i kada mu je bilo upaljeno crveno svjetlo.
 
U tom  trenutku, dodaje se, magistralnim putem kretao se mercedes-benz 110 vito, kojim je upravljao B.F. i kojem je na semaforu takođe bilo upaljeno crveno svjetlo, vozeći brzinom 63,85 km/h, iako je ograničenje bilo do 40 km/h.
 
Zbog toga je, dodaje se, u zoni raskrsnice došlo do udara prednjeg čeonog dijela audija, kojim je upravljao optuženi, u prednju desnu bočnu stranu mercedesa, kojim je upravljao B.F.
 
"Usljed toga su poginuli vozač mercedesa B.F, te putnici u tom vozilu B.Dž. i D.A.", ističe se u presudi. 
 
Istaknuto je da se S.B., kao učesnik u saobraćaju na putevima, nije pridržavao saobraćajnih propisa i tako je ugrozio saobraćaj, te doveo u opasnost život ljudi, pa je uslijed toga poginulo više lica.
 
Uz zatvorsku kaznu, S.S. je izrečena i zabrana upravljanja vozilom "B" kategorije u trajanju od tri godine, koja se računa od dana pravnosnažnosti opresude.

(Glas Srpske)