USKORO - PLANINSKA TRKA „MAJEVICA TRAIL 2021“ :: Semberija INFO ::

 

USKORO - PLANINSKA TRKA „MAJEVICA TRAIL 2021“


U organizaciji Trkačko-rekreativnog kluba „Majevica“ iz Brčkog 04. septembra 2021. godine održaće se treći po redu, „MAJEVICA TRAIL 2021“. Ovogodišnja planinska trka je nastavak sportsko-rekreativne žurke u prirodi koja nastoji da u najljepšem svjetlu prikaže sve čari Majevice. Šume, bistri potoci, arheološki lokaliteti i, što je najbitnije, gostoljubivost i srdačnost lokalnog stanovništva. Omeđena Posavinom i Semberijom, rijekom Savom na sjeveru i Drinom na istoku, Sprečanskom dolinom na jugu i Trebavskim gorjem na zapadu, na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine nalazi se masiv planine Majevice. Bogata šumama, brojnim manjim vodotocima, šarolikom geomorfološkom strukturom, Majevica pruža naročit užitak njenim posjetiocima.


 
Okupljanje učesnika je tradicionalno kod planinarskog doma „Sv. Bernard“ u podmajevičkom selu Gornji Zovik u Brčkom, gdje se održava start/cilj na svim trkama, kao i ostale propratne aktivnosti. Trka obuhvata tri različite staze: green trail (7 km), blue trail (15 km) i red trail (25 km).

Start za sve trke je u 11:00h.
 
U okviru sportske manifestacije posvećena je pažnja i najmlađima. Naime, istog dana, Klub ljubitelja prirode Brčko organizovaće šetnju sa roditelje i djecu jednom „opasnom“ stazom kroz prirodu.
Organizatori potcrtavaju da su prijave obavezne za učesnike na svim trkama.
Prijave se mogu poslati do 21.08.2021. godine, a iste su validne nakon potvrđene uplate.

Za sve učesnike koji žele prespavati na planini Majevici u saradnji sa Planinarskim društvom „Granaš“ obezbijeđene su promotivne cijene smještaja sa doručkom. Obzirom da je kapacitet Planinskog doma ograničen, zainteresovani su u obavezi smještaj rezervisati na vrijeme.

Semberija info