DONIRANO 120 SEROLOŠKIH TESTOVA BRČKO DISTRIKTU :: Semberija INFO ::

 

DONIRANO 120 SEROLOŠKIH TESTOVA BRČKO DISTRIKTU


Privrednik i humanista iz Njemačke Miroslav Kojadinović uručio je danas 120 seroloških testova za virus korona šefu Odjeljenja za zdravstvo u Vladi Brčko distrikta Seadu Šadiću.
 
Kojadinović je rekao da su testovi donacija kompanije "Domatek", čiji je suvlasnik, i da na ovaj način želi da doprinese u borbi protiv ove opake bolesti u distriktu.
 
"Testovi su proizvod njemačke kompanije ` Domatek `, a cilj im je brzo otkrivanje virusa korona", pojasnio je Kojadinović.
 
Šadić je u ime Vlade Brčko distrikta zahvalio Kojadinoviću, kao i svima koju utiču na prevenciju borbe protiv pandemije u ovoj lokalnoj zajednici.
 
"Posebno me raduje pomoć zdravstvenom sistemu, a vjerujemo da će se komunikacija sa Kojadinovićem nastaviti i u narednom periodu", rekao je Šadić i dodao da će testovi biti proslijeđeni zdravstvenim radnicima u Brčkom.
 
Poslanik u Skupštini Brčko distrikta Uroš Vojnović, inicijator ove donacije, rekao je da su od 2012. do 2016. godine imali nesebičnu pomoć od Kojadinovića i da mu je drago što se nastavlja saradnja sa tim humanistom.
 
Stručni saradnik za medicinska pitanja u kompaniji "Domatek" Želimir Nešković rekao je da će ovi brzi testovi pomoći kada je u pitanju infektivnost hroničnog karaktera kod testiranih.
 
Kojadinović je danas donirao Domu zdravlja Lopare aparat za brzo testiranje antigena navirus korona vrijedan 15.000 KM.