Brčko ublažava mjere: Skraćen policijski čas, dozvoljene svadbe :: Semberija INFO ::

 

Brčko ublažava mjere: Skraćen policijski čas, dozvoljene svadbe


Uprkos povećanju broj zaraženih virusom korona, na području Brčko distrikta dolazi do relaksiranja mjera, a osim što se skraćuje policijski čas, građanima se omogućavaju i svadbe.

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta donio je naredbu kojom se zabranjuje kretanje osobama na području ovog grada u vremenskom periodu od ponoći do pet sati ujutro, što predstavlja skraćenje mjere u odnosu na raniji period, prenosi Kliks.
 
Rad ugostiteljskim objektima i drugim aktivnostima u zatvorenim prostorima dozvoljen je do 23 sata, a ove dvije naredbe na snagu stupaju u ponedjeljak, 1. marta ove godine.
 
Takođe, Štab za zaštitu i spasavanje donio je naredbu kojom se dozvoljava svim svadbenim salonima organizovanje slavlja, uz obavezno poštovanje epidemioloških mjera, koje između ostalog podrazumijevaju ograničenje broja učesnika, prijavu termina održavanja slavlja Inspektoratu i Policiji Brčko distrikta BiH sa spiskom gostiju kao i ostalih mjera koje su naznačene u naredbi, a koja se odnosi na ovu djelatnost. Te naredbe je moguće pronaći na stranici brčanske vlade.

Za vakcinisanje protiv korone prijavljeno više od 200 zaposlenih prijedorske bolnice, prijave i dalje traju
 
Inače i na području Brčkog bilježi se povećanje broja novootkrivenih slučajeva infekcije koronavirusom.
 
Od ponedjeljka do petka riječ je o 77 novih slučajeva, a samo u protekla 24 sata zaraza je potvrđena kod 30 osoba, od obrađenih 97 uzoraka. Takođe, distrikt bilježi i jedan smrtni ishod uz četiri oporavljene osobe.

Srpska info / Info Bijeljina