BRČKO: Usvojen Program subvencionisanja dijela kamata za kupovinu prve nepokretnosti :: Semberija INFO ::

 

BRČKO: Usvojen Program subvencionisanja dijela kamata za kupovinu prve nepokretnosti


Vlada Brčko distrikta BiH na jučerašnjem nastavku prve redovne sjednice usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju Programa subvencionisanja dijela kamata za kupovinu prve nepokretnosti za rješavanje stambenog problema na teritoriji Brčko distrikta BiH.

Pravo na korišćenje subvencije kamata imaju fizička lica koja imaju prebivalište na teritoriji Brčko distrikta BiH i koja su kredit koristilaza kupovinu prve nepokretnostiza rješavanje stambenog problema na teritoriji Brčko distrikta BiH. 

Maksimalni iznos kredita za koji će se subvencionisati dio kamata je 100.000 KM, a maksimalni rok otplate kredita po kome se subvencionišu kamate je do 25 godina. 

Na jučerašnjoj sjednici Vlada je usvojila i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na nacrt odluke o usvajanju Strategije upravljanja nusproizvodima životinjskog porijekla i životinjskim otpadom u BiH, Prijedlog odluke o imenovanju članova pregovaračkog tima sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Prijedlog zaključka kojim se daje saglasnost na Nacrt sporazuma između Vlade NR Kine i Savjeta ministara BiH o saradnji u oblasti nauke i tehnologije. 

Vlada je primila k znanju i Izvještaj o radu Inspektorata za period juli–septembar 2020. godine kao i Informaciju o sticanju uz naknadu nepokretnostioznačenih kao parcele broj: 1296/2, 943/3, 936/5, 918/4, 911/2, 900/8, 884/3, 898/3 i 989/4 sve u K?%9 Vučilovac.

Vlada Brčko distrikta BiH