BRČKO - Predstavljene analize struke: Novi most najbolje rješenje :: Semberija INFO ::

 

BRČKO - Predstavljene analize struke: Novi most najbolje rješenje


Predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti distrikta Brčko rukovodstvo Javnog preduzeća „Putevi Brčko“, na sastanku u Gradskoj vijećnici, predstavilo je analize dobijene od strane firme „IG“ Banjaluka i obavljenih razgovora sa firmama „IPSA“ Sarajevo i „IGH“ Zagreb, a koje se tiču rekonstrukcije i sanacije postojećeg mosta, odnosno izgradnje novog mosta na graničnom prelazu Brčko-Gunja (BiH i Republika Hrvatska).

Slijedeći rezultate analize dobijene od strane struke, na sastanku, kojem su prisustvovali gradonačelnik Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić, glavni koordinator Vlade Željko Antić i resorni šefovi Vladinih odjeljenja Pero Gudeljević i Ratko Stjepanović, konstatovano je da je najbolja opcija izgradnja novog mosta, s ciljem da se teretni saobraćaj ponovo uspostavi na graničnom prelazu između Brčkog i Gunje.

Ponovno uspostavljanje teretnog saobraćaja, koji je zabranjen 2019. godine zbog dotrajalosti postojećeg savskog mosta, za distrikt Brčko je više nego značajno, pogotovo za funkcionisanje privrede i Javnog preduzeća „Luka“ Brčko.

Informacija o rezultatima analiza sa prijedlogom rješenja o izgradnji novog mosta od strane JP „Putevi Brčko“ naći će se na dnevnom redu prve naredne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH i Skupštine Brčko distrikta BiH, nakon čega će javno preduzeće i proceduralno moći ući u postupak izgradnje novog mosta.

Vlada Brčko distrikta BiH