BRČKO: Svi koji idu od Bijeljine prema Banjaluci moraju ići obilaznicom :: Semberija INFO ::

 

BRČKO: Svi koji idu od Bijeljine prema Banjaluci moraju ići obilaznicom


Krizni štab distrikta Brčko je zbog povećanja oboljelih od Kovida 19, donio nove petnaestodnevne
mjere zaštite, među kojima je, od sinoć, i policijski čas od 22 do 05 časova ujutru. Zabranjen je rad i ugostiteljskih objekata, škole u narednih 15 dana neće raditi. Svi koji saobraćaju od Bijeljine prema Banjaluci i obrnuto, obavezni su da putuju obilaznicom. 
 
"Trenutno imamo 102 kovid pacijenta, 92 potvrđena i 10 nepotrvrđenih, ali koji po svojim kliničkim, rentgenskim i laboratorijskim parametrima, sa velikom vjerovatnoćom možemo reći da su pozitivni", kaže Dušan Stokić, direktor Opšte bolnice Brčko.
 
Zbog naglog porasta oboljelih, i umrlih u poslednjih 20- tak dana, Krizni štab je donio nekoliko mjera, koje bi, trebalo da umanje broj zaraženih. Obustavlja se javni prevoz, zatvaraju se područne amulante osim, četiri zdravstvene stanice.
 
"Uvodi se policijski čas na području Brčkog od 22.00 do 05.00 sati, prestanak rada ugostiteljskih objekata, kladionica, teretana, fitnes centara, prestanak rada škola, s tim da se traži alternativno rješenje za obrazovanje, možda putem SKAJP-a, ili na neki drugi način", poručio je Akif Pezerović, šef za zdravstva u Vladi Distrikta.
 
Građani, uglavnom nezadovoljni, što se ne poštuju osnovne preporuke, pranje ruku, odstojanje i nošenje maske. Savjest, kažu, mora biti prisutna kod stanovništva. Kasno je kažu kad dođe do problema.
 
Ima i onih koji kažu da neke od novih mjera nije trebalo ni usvajati.
 
U Bolnici kažu da su kapaciteti skoro popunjeni, i da se hitno mora iznaći način da se uposle novi medicinari, stručnjaci i prateće osoblje, kako ne bi došlo do još gore situacije.