BRČKO: Zahtjev za ostvarivanje prava na glasanje birača koji su pozitivni na COVID-19, u izolaciji ili hospitalizovani :: Semberija INFO ::

 

BRČKO: Zahtjev za ostvarivanje prava na glasanje birača koji su pozitivni na COVID-19, u izolaciji ili hospitalizovani


Centralna izborna komisija BiH propisala je proceduru ostvarivanja prava na glasanje birača koji su pozitivni na COVID-19 ili birača kojima je određena izolacija/samoizolacija ili su hospitalizovani putem posebno formiranog mobilnog tima.

A)               Birači pozitivni na COVID-19 i hospitalizovani birači dostavljaju Izbornoj komisiji Brčko distrikta BiH: 

-           medicinski nalaz koji potvrđuje da je pozitivan na COVID-19 ili

-           dokaz da je birač hospitalizovan, 

B)                Birači kojima je određena izolacija/samoizolacija dostavljaju Izbornoj komisiji Brčko distrikta BiH: 

-           akt sanitarnog inspektora kojim se određuje izolacija/samoizolacija biraču. 

Zahtjev za prijavu glasanja putem „Posebno formiranog mobilnog tima“ s navedenom dokumentacijom dostavlja se Izbornoj komisiji Brčko distrikta BiH najkasnije u roku od 72 časa prije dana izbora lično (putem mejla ili faksa) ili putem drugog lica na adresu Dr Abdulaha Bukvice br. 1, tel/faks: 049/218-177, imejl-adresa: [email protected].

Birači obuhvaćeni gore pomenutim kategorijama kojima je dijagnostifikovano oboljenje COVID-19 nakon isteka roka od 72 časa prije dana izbora zahtjev za glasanje dužni su dostaviti odmah, a birač kojem je dijagnostifikovano navedeno oboljenje na dan izbora zahtjev za glasanje može dostaviti na sam dan izbora.

                                                                                                                                    

Predsjednica Izborne komisije Brčko distrikta BiH

Mr sc. Andrea Mrkonjić