BRČKO: Gradonačelnik prisustvovao otvaranju Liberty Group d.o.o. - Za dvije godine 100 radnih mjesta :: Semberija INFO ::

 

BRČKO: Gradonačelnik prisustvovao otvaranju Liberty Group d.o.o. - Za dvije godine 100 radnih mjesta


Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić juče je prisustvovao svečanom otvaranju „Liberty Group” d. o. o. Brčko, firme za proizvodnju modularnih i montažnih, stambenih i nestambenih objekata koja se nalazi u industrijskoj zoni u blizini tržnog centra „FIS” Brčko.



Na svečanom otvorenju naglašeno je da je u prvoj fazi planirano da firma zaposli oko stotinu radnika, a po završetku kompletne hale bit će zaposleno 1.000 radnika koji će raditi u tri smjene. 

Gradonačelnik je kazao da ovaj događaj nije važan samo za „Liberty Group” već i za Distrikt i građane. 

„U vremenu kada se borimo za svako postojeće radno mjesto ovaj današnji događaj i najava zaposlenja za nekih stotinu radnika u prvoj fazi i završnoj oko 1.000 radnika jako su značajni za Distrikt i građane. Važno je i istaći da se ovdje radi o proizvodnom pogonu koji će cjelokupni asortiman plasirati na inostrano tržište. To je na neki način i poruka da Distrikt može biti pogodna destinacija za ulaganja. Očekujemo da će putem „Liberty Group” i drugi investitori krenuti da ulažu u ovu lokalnu zajednicu”, kazao je Milić.

Nakon finalizacije izgradnje kompletne firme planirani godišnji promet „Liberty Group” bi bio do 500.000.000 evra i očekuje se da ovaj plan bude završen za dvije godine. 

Sirovine će se uvoziti preko domaćih firmi, a izvoziti na tržište Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država. 

Pokretač industrije i začetnik ideje „Liberty Group” je Elvir Šehić i njegov partner Zahid Bijelić.

Vlada Brčko distrikta BiH