PRIVREDNIK IZ NjEMAČKE POKLONIO BRZE KOVID TESTOVE VRIJEDNE 3.500 EVRA :: Semberija INFO ::

 

PRIVREDNIK IZ NjEMAČKE POKLONIO BRZE KOVID TESTOVE VRIJEDNE 3.500 EVRA


Privrednik iz Njemačke Miroslav Kojadinović poklonio je danas Domu zdravlja Ugljevik brze testove za otkrivanje virusa korona koje proizvodi kompanija "Domatek" čiji je suvlasnik.
Kojadinović je testove poklonio i bijeljinskoj bolnici "Sveti vračevi" i Domu zdravlja Lopare, ukupne vrijednosti 3.500 evra.
 
"I u narednom periodu, zajedno sa mojim prijateljima iz bavarske pokrajine, nastaviću da pomažem zdravstvo u Republici Srpskoj", najavio je on.
 
Direktor Doma zdravlja Ugljevik Jugoslav Cvetković zahvalio je na ovoj donaciji i na svakoj podršci humanih ljudi zdravstvu Republike Srpske u borbi protiv virusa korona.

 
U ime građana Ugljevika Kojadinoviću je zahvalio i načelnik opštine Vasilije Perić, navodeći da je donacija veoma značajna jer omogućava brze dijagnoze virusa korona.
 
"Naša je potreba da pojačamo saradnju sa dijasporom i to ćemo činitu i u narednom periodu, za dobrobit svih građana", naglasio je Perić.
 
Posjeti ugljevičkom Domu zdravlja prisustvovao je direktor Doma zdravlje Lopare Želimir Nešković.
 
"Uspjeli smo da naše prijetelje iz bavarske pokrajine dovedemo u Republiku Srpsku i veoma je značajno da se upotrijebe i iskustva iz Njemačke u borbi protiv virusa korona", rekao je Nešković.
 
Miroslav Kojadinović rodom je iz Teslića, živi u Njemačkoj, uspješan je privrednik i bavi se humanitarnim radom.
 
Semberija info