VOZI OPREZNO I PUTUJ BEZBJEDNO :: Semberija INFO ::

 

VOZI OPREZNO I PUTUJ BEZBJEDNO


Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 12. do 17. avgusta provedena je pojačana kontrola saobraćaja sa akcentom na kontrolu ,,odnosa vozač-pješak'', kontrolu vozača dvotočkaša, traktora i radnih mašina, kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opijata  i psihoativnih lijekova u organizumu.
 
Tokom akcije kontrolisano je ukupno 557 učesnika u saobraćaju, dok je zbog počinjenih prekršaja po tematici akcije sankcionisano ukupno 133 učesnika. Po osnovu ostalih prekršaja sankcionisan je 231 vozač, tokom navedene akcije evidentirano je ukupno 364 prekršaja.
 
Zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 27 vozača traktora, 11 vozača dvotočkaša, 19 pješaka, 26 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju, četiri lica koja  su odbila da se podvrgnu testu na opijate, kao i 46 vozača putničkih automobila koji su kršili propise prema pješacima.
 
 U saradnji  sa Ministarstvom unutrašnjih poslova naša Uprava  provodi kamapnju ,,Vozi oprezno – putuj bezbjedno'', čiji je cilj da svi učesnici u saobraćaju, odgovornim ponašanjem, doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja'', potvrđeno je iz bijeljinske policije.