“Vodovod i kanalizacija” uspješno završava 2018. godinu :: Semberija INFO ::

 

“Vodovod i kanalizacija” uspješno završava 2018. godinu


Preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ uspješno završava  2018.godinu, a kako su istakli na tradicionalnom prijemu za predstavnike javnog života Bijeljine, povodom predstojećih praznika  cijena vode ostaje nepromjenjena. Prema riječima Ivane Stanišić, izvršnog  direktora  tehničkog sektora u AD „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina,  ova godina nije bila laka , ali su realizovani primarni ciljevi.
 
- Naši građani su imali nesmetanu isporuku zdrave i pitke vode za piće, uredno je vršeno odvođenje i prečišćavanje otpadne vode za korisnike koji ssu priključeni na kanalizacioni sistem, a to je jedan od glavnih ciljeva preduzeća. Do sada je oko 10.000  domaćinstava priključeno na kanalizacioni system, tako da smo ponosni što naš grad ima kanalizacioni sistem i prečistač otpadnih voda koji funkcionišu nesmetano, rekla je Stanišićeva. U prvoj polovini 2019. godine projekat izgradnje kanalizacione mreže u Bijeljini trebalo bi da se privede kraju, a Stanišićeva je podsjetila da su nastavljeni i radovi na izgradnji sjevernog i južnog vodovodnog sistema na području Semberije.

-Na sjevernom vodovodnom sistemu izgrađeno je oko  95 kilometara vodovodne mreže, a naročito se vodilo računa da sva domaćinstva koja imaju dijalizne bolesnike besplatno dobiju vodovodnu mrežu. Akcenat nam je da se uradi južni dio Semberije, određeni projekti su urađeni i naredne aktivnosti će ići u tom smjeru, rekla je Stanišićeva.  

O.S: