Vrhunska medicinska usluga u zdravstvenom centru „Gala medika“ u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Vrhunska medicinska usluga u zdravstvenom centru „Gala medika“ u Bijeljini


U Bijeljini od septembra ove godine radi Specijalistički centar „Gala medika“ koji stanovnicima ove regije omogućava da na jednom mjestu dobiju visokokvalitetne zdravstvene usluge.

Ova medicinska ustanova u Komitskoj ulici raspolaže najsavremenijim medicinskim aparatima i, između ostalog, nudi mogućnost snimanja rentgen dijagnostikom na aparatima vrhunskih performansi: magnetna rezonanca 1.5T, CT skener 16 slajsni, ultrazvuk 4D, rentgen (klasični i intraoralni), ortopan 2D i 3D, mamograf, osteodezitometrija, kao i širok izbor specijalističko-konsultativnih kardioloških, ginekoloških i endokrinoloških pregleda.



- Ovo je nova zdravstvena ustanova koja je nastala kao rezultat rada tima stručnjaka, koji su smatrali da Bijeljina, ali i čitava regija imaju potrebu za pružanjem ovakvih zdravstvenih usluga, prvenstveno za snimanje iz oblasti radiologije. Kvalitet aparata je na visokom nivou, a u ovaj specijalistički centar redovno dolaze i specijalisti sa Vojno-medicinske akademije iz Beograda, odnosno, Kliničkog centra Srbije – ističu u „Gala medici“.

Ova ustanova je aplicirala kod Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske za mogućnost da pacijenti koji koriste njihove usluge, uz ovjerenu zdravstvenu knjižicu, mogu da dobiju preglede samo uz plaćanje participacije.



- Čekamo odgovor, da bismo našim pacijentima omogućili i ovakav tip usluge - pojasnili su u Specijalističkom centru, dodajući da trenutno nude i popuste za svoje usluge.
Ova ustanova jedina u Srpskoj radi magnetnu rezonancu srca, a takođe, rade i skrining na CT-u, odnosno snimak pluća kojim može na vrijeme da se otkrije karcinom pluća.

- Niskodozni CT skrining karcinoma pluća je neinvazivna metoda snimanja plućnog parenhima na CT, u cilju što ranijeg otkrivanja karcinoma pluća kod pacijenata bez simptoma i kliničkih znakova, a koji se ubrajaju u rizične grupe. Ovom skrining metodom moguće je otkriti karcinom pluća znatno ranije prije prvih simptoma, sa smanjenjem smrtnosti i do 20 odsto. Zračenje je mnogo manje nego prilikom standardnog CT pregleda grudnog koša, a količina informacija oko 1000 puta veća od informacija dobijenih običnim rentgenskim snimanjem pluća – ističu stručnjaci specijalističkog centra „Gala medika“.