Kakva je bila 2018. i očekivanja u 2019. godini :: Semberija INFO ::

 

Kakva je bila 2018. i očekivanja u 2019. godini


 



Slaviša Marković, predsjednik Skupštine Grada Bijeljina

- Godina 2018. je bila izuzetno dobra, kad je riječ o radu Skupštine grada Bijeljine. U potpunosti smo ispunili sve što je bilo predviđeno planom i ,evo,  na završetku godine,  usvajamo i budžet za 2019. godinu, čime ostvarujemo kompletan program rada Skupštine grada za 2018. godinu. Ono što ohrabruje je da smo 2018. godinu završili bez deficita, odnosno, nismo imali neizmirenih preuzetih obaveza prema korisnicima budžeta, a  to očekujem da se  nastavi i u 2019. godini. Istakao bih, kao još jednu potvrdu uspješnog rada, i to da iako smo u godini koja je na izmaku imali izbore, koji sami po sebi iziskuju veće troškove, uspješno smo je završili. Vjerujem da ćemo svim budućim pitanjima i izazovima prilaziti s optimizmom i punom odgovornošću, svjesni da samo predan rad, zajedništvo i saradnja na svim nivoima mogu obezbijediti osnove za najbolja rješenja radi poboljšanja ukupnih uslova života i rada naših građana.
Koristim priliku da svim građanima Bijeljine čestitam 2019. godinu, da im zaželim puno zdravlja, lične sreće i poslovnog uspjeha, a na nama političarima je da učinimo sve kako bi u našem gradu, ali i u RS , bilo bolje u 2019. godini.   



 
Dragan Đurđević, zamjenik gradonačelnika Grada Bijeljina

- Želio bih da se zaustavi odlazak mladih iz našeg grada, RS i BiH, da se penzionerima povećaju penzije, a plate radnicima, te da se otvori više radnih mjesta.  Takođe, očekujem da pronađemo nove investitore, a i da počnemo sa realizacijom novih projekata o kojima se pričalo, među kojima je izgradnja nove sportske sale, te objekata za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, kao i dogradnja školskih objekata. Započete projekte, koji su planirani da se završe u 2019. godini, očekujem da se u predviđenom roku i završe. Uvjeren sam da sopstvenim snagama i sposobnostima možemo izgraditi bogatije i uređenije društvo u kojem će svaki građanin imati jednake mogućnosti za ličnu i profesionalnu afirmaciju, kao i mogućnost da svojim radom doprinese opštem dobru.
Što se tiče političke situacije, mislim da će ona, kad je riječ o našem gradu,  biti stabilna i pozitivna. Svim našim građanima želim srećne predstojeće praznike i da ih provedu sa bližnjima u dobrom zdravlju i raspoloženju. Želim da Nova godina u svakom pogledu bude bolja i uspješnija od prethodne.  





Milenko Mitrović, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina

- Prije svega, u Novoj godini želim da sve naše građane prati sreća i  zdravlje - to je najvažnije.
Očekujem da se u 2019. godini nastavi politika prosperiteta, da pokušamo da obezbijedimo bolje uslove života svim građanima, da pokušamo da pomognemo u svim onim oblastima u kojima do sada nismo mogli, da uložimo napore kako bi  privukli nove investitore, da se otvaraju nove firme i nova radna mjesta, da zaustavimo trend odlaska mlade, obrazovane radne snage, što je problem kako u Bijeljini, tako i u Republici Srpskoj. Ako uspijemo bar malo da se smanji taj trend odlazaka, možemo reći da će nam 2019. godina biti uspješna. To je i najbitnija želja.
Imali smo prijeme ovih dana za privrednike, predstavnike političkih partija, medija...U razgovoru na tim prijemima  nije bilo nekih posebnih primjedbi na rad Skupštine grada u godini koja je na izmaku, niti na rad Administrativne službe. Primjedbe su se odnosile na standardne probleme koji prate građane, tako da možemo reći da je 2018. godina bila dobra. Znači, moramo nastaviti u ovom trendu i da se pobrinemo da građani budu zadovoljni. 





Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina

- Očekujem da i 2019. godina bude mirna, bez većih političkih previranja, jer, po meni, 
politička stabilnost je najvažnija. Očekujem da će se u narednoj godini u miru donositi političke odluke na dobrobit svih građana grada Bijeljine, te da političke odluke doprinesu otvaranju većeg broja radnih mjesta, da se ublaži trend odlaska mladih  i ponuditi im alternativu kako ne bi razmišljali o iseljavanju kao jedinoj nadi u bolju budućnost.
Prije svega, svi treba da uložimo maksimalne napore kako bismo stvorili povoljniji ambijent za razvoj i bolje uslove za privređivanje, a samim tim ćemo omogućiti bolji standard. Očekujem da svi rade odgovorno, profesionalno i posvećeno kako bismo život svakog građanina učinili boljim i dostojanstvenijim. 
Ponosni smo da je Bijeljina po mnogo čemu primjer drugim lokalnim zajednicama u zemlji, da je jedna od rijetkih sredina u okruženju u koju ljudi i dalje dolaze, ali u 2019. godini  želim više pozitivnih dešavanja po kojima će naš grad biti još prepoznatljiviji. 
Svima želim zdravlja, veselja, mira i puno uspjeha u Novoj godini.

Semberske novine