DEZINFEKCIJA PROSTORIJA I KRUGA BOLNICE SVETI VRAČEVI :: Semberija INFO ::

 

DEZINFEKCIJA PROSTORIJA I KRUGA BOLNICE SVETI VRAČEVI


Bolničke prostorije i krug bolnice ,,Sveti vračevi“ danas su dezinfikovani radi sprečavanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom. V .d direktor bolnice Zlatko Maksimović izjavu za medije je dao ispred regionalne kovid bolnice, u koju dolaze pacijenti iz pet opština, ukazujući na loše stanje i uslove objekta.
 
-Kao što vidite, sam prilaz, ali i unutrašnjos bolnice, mogli bi biti mnogo bolji. Zbog toga ćemo u narednom periodu praviti novu kovid bolnicu, i to u zgradi stare ginekologije. Srestva su odobrena, mi smo već pokrenuli određene procedure javnih nabavki i vjerujem da će u što skorijem roku biti i završena, rekao je Maksimović.
 
Što se stanja u kovid bolnici tiče, precizirao je da imaju 32 pacijenta u kovid bolnici, od toga je pet pacijenata na respiratoru.
 
-Kada kažem pet pacijenata na respiratoru, to nisu isti oni pacijenti svi od prije sedam dana. Jedan pacijent je privremeno skinut sa respiratora dok je drugi pacijent stavljen na respirator. Od tih pet dva su intubirana, oni su starije životne dobi, a svih pet ih je u teškom stanju i životno su ugroženi, pojašnjava Maksimović dodavši da su danas samo dva pozitivna slučaja na teritoriji grada Bijeljine, ali da svakako nije vrijeme za opuštanje, te da dalje moramo sprovoditi sve one epidemiološke mjere koje zdravstveni radnici sve vrijeme sprovode.
 

On je ovom priliko pomenuo i zdravstvene radnike Bolnice ,,Sveti vračevi“ naglašavajući da se izuzetno bore iako im nije njima lako raditi u ovim uslovima.
 
-Svima nama u zdravstvu nije lako, ovo su teški momenti, ovo su i veliki izazovi gdje će najbolji se dokazati i ja vjerujem da će zdravstveni radnici bijeljinske bolnice dati sve od sebe, i daju sve od sebe, da učine što je moguće više, kaže v.d.direktor bolnice Zlatko Maksimović naglašavajući da, naravno, ne mogu sami, moraju imati pomoć svih. Jer , kako kaže,,,u ovome svi moramo biti jedinstveni, svi građani trebaju i moraju da se pridržavaju epidemioloških mjera“.
 
Maksimović se zahvalio Eko zaštiti koja je danas uradila dezinfekciju bolnice. Prvo su uradili dezinfekciju unutrašnjosti nove bolnice, a zatim ostalih objekata koje koriste, a na kraju su dezinfekovali prilazu kovid bolnici.
 
Semberija info