Studenti pripremili paketiće za najsiromašniju djecu :: Semberija INFO ::

 

Studenti pripremili paketiće za najsiromašniju djecu


Studenti četiri bijeljinska fakulteta, Pedagoškog, Fakulteta poslovne ekonomije i odjeljenja Pravnog i Poljoprivrednog fakulteta, njih tridesetak, već devetu godinu organizuju veliku akciju prikupljanja slatkiša po bijeljinskim marketima i tržnim centrima, kako bi pripremili paketiće za socijalno najugroženiju djecu u Bijeljini.
Kristina Koprivica, studentkinja četvrte godine Fakulteta poslovne ekonomije, sa prosjekom ocjena 9,8, ove godine je koordinator  akcije  pod nazivom, „Zašto ja nemam paketić“. U pripremi i pakovanju paketića pomagale su joj studentkinje treće godine, Aleksandra Jovanović i Olivera Mićić.
„U kontaktu smo sa svim bijeljinskim osnovnim školama. Prikupljamo  spiskove na osnovu kojih ćemo pripremiti oko 1.000 novogodišnjih paketića. U proteklih devet godina djeci iz najsiromašnijih porodica podijeljeno je oko 4.000 paketića. Ukoliko ne podijelimo sve paketiće u školama, ostatak ćemo proslijediti humanitarnim organizacijama koje se bave ugroženim grupacijama, pogotovu djecom. Naša želja je da paketići završe u pravim rukama i da budu dodijeljeni onima kojima su najneophodniji“, kaže Kristina Koprivica.
 Kristina kaže da je ovo i za studente veliki ispit humanosti. Najveći broj paketića biće podijeljen djeci 29. decembra u velikom amfitetatru Centra za visoko obrazovanje u Bijeljini. 

Lj.Lj.