BESPLATNI TRETMANI U BANjI „DVOROVI“ ZA OKO 150 PENZIONERA :: Semberija INFO ::

 

BESPLATNI TRETMANI U BANjI „DVOROVI“ ZA OKO 150 PENZIONERA


Grad Bijeljina uplatiće Udruženju penzionera 50.000 konvertibilnih maraka namijenjenih za boravak i tretman oko 150 najugroženijih članova ovog udruženja u Banji „Dvorovi“. Na ovaj način Gradska uprava će pomoći starijim članovima lokalne zajednice koji nemaju sredstava da sebi obezbijede banjsko liječenje, izjavio je gradonačelnik Mićo Mićić.
 
Danas smo potpisali sporazum sa Udruženjem penzionera i smatram da će ovakav vid pomoći značiti mnogo sugrađanima koji primaju najniže penzije. Za nekoliko dana novac će biti uplaćen na račun Udruženja i ubrzo će moći da počnu sa liječenjem. Međutim, ovo nije jedina pomoć koju smo im uputili ove godine. Od početka pandemije obezbijedili smo 150 paketa pomoći, 7.000 zaštitnih maski, 25.000 KM jednokratne pomoći i tako ćemo nastaviti i u budućnosti – poručio je Mićić.
 
Vršilac dužnosti predsjednika bijeljinskog Udruženja penzionera Đuro Stanojlović kaže da Gradska uprava godinama pomaže penzionerima, ali prvi put na ovaj način.
 
- Zahvalni smo Gradu i gradonačelniku na pomoći jer je ekonomska situacija veoma teška. Oko 70 odsto penzionera živi na ivici egzistencije. Bijeljina ima registrovanih 15.696 penzionera, u Udruženju je njih 10.376, a čak 3.000 ima minimalnu penziju od 180 KM – upozorio je Stanojlović.
 
Član Upravnog odbora Udruženja penzionera Bijeljina Nikola Tešić kaže da će lista sa imenima penzionera koji će ići na liječenje u Banju biti istaknuta u Udruženju u roku od dva dana.
 
Kriterijume za izbor penzionera odredila je Vlada Republike Srpske, a neki od njih su iznos penzije i godine staža – naglasio je Tešić.
 
Direktor Banje „Dvorovi“ Milorad Zekić ističe da će ovaj potez Gradske uprave mnogo značiti Banji u finansijskom pogledu.
 
U junu, julu i avgustu na bazenima obično imamo najbolju posjetu, ali zbog virusa korona i zatvaranja granica ona je, nažalost, izostala. Od 5. avgusta, uz pomoć Grada, otvorićemo vrata za oko 150 penzionera, a oni će sami birati da li žele da borave u Banji svih 10 dana ili da samo dolaze na tretmane – kaže Zekić.