U Bijeljini održana prva Trka Deda Mrazeva :: Semberija INFO ::

 

U Bijeljini održana prva Trka Deda Mrazeva


U Bijeljini je održana prva Trka Deda Mrazeva u kojoj je učestvovalo više od 370 ljudi, a novac od kotizacije biće iskorišten za kupovinu paketića za socijalno ugroženu djecu.
 
Učesnici su prije trke dobili startne pakete sa kapom Deda Mraza, startnim brojem, medaljom, čestitkom, osvježenjem, užinom i promo-materijalom, te su se Ulicom Patrijarha Pavla upitili ka Gradskom parku i trčeći vratili do Trga.
 
Organizator Nikola Gavrić izjavio je da je riječ o prvoj Trci Deda Mrazeva u Bosni i Hercegovini, te da ih je iznenadio odziv velikog broja građana.
 
,,Mislili smo da će se prijaviti stotinjak ljudi, ali na spiskovima smo nakon trke pročitali broj 370. Iznenađeni smo, drago nam je zbog tolikog odziva, a prije svega smo zadovoljni  jer vidimo osmjehe na licima ljudi. Danas se ne koriste telefoni, tableti, računari, danas se ljudi druže i uživaju u ovako lijepom danu'', rekao je Gavrić.
 
On je naveo da je DOO ,,Zimsko selo'' imalo 18 dana za organizaciju trke i da će već u januaru podnijeti zahtjev za narednu.
 
,,Pokušaćemo da narednu trku dovodemo do međunarodnog standarda i da okupimo oko 1.000 učesnika. Ovakvu trku imaju Beograd, Zagreb i drugi gradovi, a mislim da i Bijeljina može biti ponosna na organizaciju. Nadamo se da će nam Grad dozvoliti da sljedeće godine zatvorimo više ulica kroz koje će proći takmičari'', istakao je Gavrić.
 
Miroslava Dživić iz Bijeljine učestvovala je u trci sa mužem i troje djece, a privuklo ju je i to što je trka humanitarnog karaktera.
 
,,Djeca su oduševljena i jedva čekamo narednu trku. Sve pohvale za organizaciju, a posebno bih pohvalila humanitarni karakter trke. Zbog njega sve ovo i ima smisla'', naglasila je Dživićeva.

Porodice su plaćale kotizaciju za učešće u iznosu od 15 KM, djeca 7 KM, a srednjoškolci i stariji kotizaciju u iznosu od 10 KM. Kupljeni paketići biće distribuirani putem Humanitarnog bratstva i sestrinstva ,,Radost'', a ukoliko određeni broj paketića ostane nepodijeljen, biće proslijeđen za djecu sa Kosova i Metohije.
 
U prvoj Trci Deda Mrazeva učestvovali su i zaposleni u ,,Semberskim novinama'' sa članovima porodica, želeći na taj način da podrže ovu manifestaciju koja bi trebalo da postane tradicionalna.