SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELjINA


Na sjednici Skupštine grada Bijeljina, danas, 29. jula, usvojen je godišnji plan i izvještaj o sprovođenju Strategije razvoja, Urbanistički plan grada, za koji je saglasnost dalo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, informacije o realizaciji proljećne sjetve, stanju nezaposlenosti na području Bijeljine i stanju prava korisnika boračko-invalidske zaštite. Pred odbornicima se našla i informacija o upisu učenika u 2020/2021 godine, gdje je konstatovano da se nastavlja negativni trend smanjenja broja prvačića, tako da je u školsku 2020/2021, upisano samo 848 prvačića. Poređenjem unazad nekoliko godina, broj se konstantno smanjuje, tako da je 2016/2017. upisano 1.007 prvačića, već 2017/2018. broj je manji i iznosi 977 upisanih prvačića, još manji je 2018/2019. kad je upisano njih  931, a 2020/2021, samo njih 848. Odbornici su razmatrali i izvještaje o radu i aktivnostima nevladinih organizacija u Bijeljini, kao i o stanju sportskih objekta, sporta i fizičke kulture i školskog sporta na području grada, a analizirali su i rad javnih ustanova i preduzeća, "Muzej Semberije", JIP "SiM", Gradskog pozorišta "Semberija", Gradske toplane, Doma zdravlja i preduzeća "Vodovod i kanalizacija".Gradonačelnik Mićo Mićić rekao je da jedna od najbitnijih odluka usvajanje urbanističkog plana grada i Janja.

-Važna je i odluka da pomognemo preduzeću „Vodovod“ sa 410. 000 KM, kako bi isplatili ratu kredita, a što će doprinijeti da u narednih mjesec do dva smanjimo cijenu vode za 20 do 30 odsto. Takođe, odluka o komunalnim taksama je važna jer tri mjeseca ljudi nisu radili i odlučili smo da se ne vrši naplata, a mi ćemo naći način kako to premostiti da bude u skladu sa zakonom“, rekao je Mićić. Predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević je rekao da je 38. sjednica protekla u konstruktivnoj i radnoj atmosferi.

-Donijeli smo veoma važne odluke koje su u interesu kako građana, tako i funkcionisanju privrednih subjekata. Izvršene su i određene smjene i imenovanja, a riječ je o kvalitentim kadrovima koji su imenovani na nove funkcije u Gradskoj upravi i preduzećima“, rekao je Đurđević. Na sjednici su izvršene smjene i imenovanja, te je Željko Grebić iz SNSD imenovan umjesto Dejana Savića iz PDP za načelnika Odjeljenja za privredu, Stevan Trifković iz SNSD umjesto Mladena Savića iz SDS Semberija Mićo Mićić za načelnika Odjeljenja za poljoprivredu, Dragan Stanimirović iz SNSD, biće imenovan umjesto Miladina Rakića iz SDS za načelnika Odjeljenja za urbanizam i prostorno uređenje, Mladen Savić  iz SDS Semberija Mićo Mićić, na upražnjeno mjesto načelnika Odjeljenja za finansije, Mićo Todorović iz SP, umjesto Race Marjanovića iz PDP za načelnika Odjeljenja za Boračko invalidsku zaštitu, Danijela Đukin iz SNSD, umjesto Duška Milovanovića iz DEMOS za v.d. direktora Doma zdravlja, Radenko Tešić iz Socijalističke partije Srpske, umjesto Radosava Đokića iz PDP za v.d. direktora Turističke organizacije Grada Bijeljina i Tanja Kojić iz Ujedinjene Srpske, umjesto Dušanke Gavrić iz SDS Semberija Mićo Mićić na mjesto v.d. direktora Semberskih novina.

Semberija info