Poljoprivredno dobro Semberija: Izgubili velikog stručnjaka :: Semberija INFO ::

 

Poljoprivredno dobro Semberija: Izgubili velikog stručnjaka


Nakon iznenadne smrti Slobodanke Marković, tehnologa i dugogodišnjeg rukovodioca biljne proizvodnje na Poljoprivrednom dobru „Semberija“, ovo poljoprivredno dobro i semberski agrar ostali su bez vrsnog stručnjaka i divnog čovjeka.

Slobodanka Marković, rođena Jefimić, nakon završetka Poljoprivrednog fakulteta punih 35 godina radila je na ovom poljoprivrednom dobru, nesebično primjenjujući i prenoseći svoje znanje na druge.

Zaposleni u Poljoprivrednom dobru „Semberija“ imaju samo riječi hvale za Slobodanku Marković, ističući da je bila veliki stručnjak, dobar saradnik i radnik, draga osoba, vedrog duha i puna optimizma. Najveći dio radnog vijeka provela je na njvi, na parcelama ovog poljoprivrednog dobra, prateći sve faze uzgoja žitarica i biljaka, ne osvrćući se na vremenske prilike.  Izuzetno dobru komunikaciju imala je i sa medijima, informišući javnost o stanju na semberskim njivama, nesebično dijeleći savjete poljoprivrednicima kako da na što bolji način zasiju i obrade svoje njive. Zbog svega toga ostaće u lijepom i dugom sjećanju svima onima s kojima je živjela i sarađivala.