POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANjU STUDENATA :: Semberija INFO ::

 

POTPISANI UGOVORI O STIPENDIRANjU STUDENATA


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je ugovore o stipendiranju 20 studenata koji će u akademskoj 2018/2019. godini iz gradskog budžeta primati stipendiju u iznosu od 200 do 260 konvertibilnih maraka. 

Broj učenika i studenata koji se javljaju na konkurs za dodjelu gradske stipendije svake godine je u porastu. Tako se na raspisani konkurs za dodjelu 20 studentskih stipendija za ovu akademsku godinu javilo 70 kandidata, a uslove je ispunjavalo njih 49. Uz uspjeh u školovanju na konkursu su se bodovali socijalni status studenta, te  školovanje za deficitarna zanimanja.

-U strukturi stipendista u 2018/2019. Akademskoj godini nalazi se 20 studenata, 36 učenika sa posebnim potrebama, 44 učenika generacije osnovne škole i 19 učenika generacije srednje škole, tako da grad Bijeljina stipendira ukupno 139 djece, za što je u gradskom budžetu za 2018. godinu izdvojeno 220.000 konvertibilnih maraka, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić.

Novi stipendisti su Kristina Marinković, Ljiljana Đerić, Jelena Đilas, Rajo Petrić, Dušan Stevanović, Sanja Aničić, Jelena Jovičić, Milanka Mitrović, Vasilije Pantić, Miroslav Tomić, Mladen Mićanović, Nikola Stevanović, Spasoje Simić, Živan Doknić, Đorđe Tojić, Nemanja Radić, Jelena Manojlović, Melisa H. Mehmedović, Damir Begović i Safet Omerbegić. 
   
Oni, bez obzira na postignuti uspjeh i vrstu studija, do završetka fakulteta dobijaju stipendije, dovoljan uslov je da su redovni studenti. Njima će se isplata stipendije, u mjesečnom iznosu od 200 konvertibilnih maraka, vršiti za period deset mjeseci u nastavnoj 2018/2019. godini, a počev od mjeseca novembra. Inače, početni iznos stipendije iznosi 200 maraka, a on može biti uvećan i do 30 posto, u zavisnosti od uspjeha postignutog tokom studija.

Čestitajući studentima na dobijanju stipendije gradonačelnik Mićo Mićić im je poželio da uspješno završe fakultete na kojima studiraju,  da vrijedno uče, jer rezultati učenja i zalaganje postaju kad tad vidljivi, te da se nakon završetka studija zaposle na području Bijeljine.

-Dodjelom stipendija grad Bijeljina želi da podrži mlade ljude da uspješno završe fakultete, da zatim uspješno nađu posao i ostanu u svom gradu, te da svojim znanjem i radom omoguće dalji razvoj naše lokalne zajednice, izjavio je gradonačelnik Mićić.
                                                                                                                                     
M.R.