BIJELjINA: DEVETORO NOVOZARAŽENIH, TRI PACIJENTA U TEŠKOM STANjU :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: DEVETORO NOVOZARAŽENIH, TRI PACIJENTA U TEŠKOM STANjU


Na osnovu današnjeg izvještaja Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u Bijeljini je na virus korona pozitivno još devet osoba, a u kovid bolnici smješteno je ukupno 35 pacijenata, saopšteno je na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.
 
- Ukupno je u Bijeljini 192 zaraženih, tri pacijenta u kovid bolnici su u teškom stanju, a riječ je o starijim licima koja imaju više udruženih oboljenja – istakao je direktor Doma zdravlja Bijeljina Duško Milovanović.
 
On je dodao da su klasteri koji su nastali među zaposlenima u Bolnici i Domu zdravlja gotovo ugašeni i da se prati samo još nekoliko kontakata zaraženih.
 
Pomoćnik direktora bijeljinske Bolnice Mikajlo Lazić istakao je da su ljekari u kovid bolnici pod velikim pritiskom, ali da daju sve od sebe u borbi protiv virusa.
 
- Potrošnja kiseonika je ogromna. Svakodnevno nam stiže kamion kiseonika, a izračunali smo da se za jedan dan iskoristi onoliko koliko Bolnica u normalnim uslovima potroši za mjesec dana – upozorio je Lazić.
 
Komandant Štaba Mićo Mićić naveo je da će narednih dana biti izvršena ponovna dezinfekcija stambenih zgrada i svih domova za smještaj starih lica na području Grada, za šta će biti zadužena preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i „Eko-zaštita“.
 
Iz Štaba su apelovali da građani ozbiljno shvate trenutnu tešku epidemiološku situaciju, te da pojačaju mjere lične zaštite – više puta tokom dana peru ruke, drže fizičko rastojanje i koriste zaštitne maske onda kada nije moguće poštovati propisanu distancu.