Radnici „Komunalca“ razbijaju led i čiste trotoare :: Semberija INFO ::

 

Radnici „Komunalca“ razbijaju led i čiste trotoare


Snijeg i led u posljednjih nekoliko dana doslovno su paralisali život u Bijeljini. Mnoge gradske ulice su i dalje neraščišćene, trotoari su zaleđeni. U situaciji kada su temperature ispod nule, ne pomažu ni mašine za čišćenje snijega, jer  su na betonu i na asfaltu formirane ledene plohe. Ni na Zelenoj pijaci nije ništa bolja situacija, jer zbog niskih temperatura prodavci odustaju od bilo kakve trgovine, plašeći se da im mraz ne uništi izloženo voće i povrće.
Milorad Stjepanović, tehnički direktor u bijeljinskom „Komunalcu“, kaže da ovih dana  dvadesetak radnika ovog preduzeća razbija led i čisti trotoare.
„Nismo zadovoljni  situacijom na terenu, jer brinemo za bezbjednost građana. Bilo je puno padova i lomova, tako da nas je i to dodatno mobilisalo da izađeno na ulice. Što se tiče stanja na Zelenoj pijaci, kojom „Komunalac“ gazduje, dnevne temperature su još uvijek podnošljive i uz utopljavanje robe može se normalno poslovati. Imali smo mi još težih zima, kada su temperature dostizale minus i do 20 stepeni Celzijusovih“, kaže Stjepanović, ističući da će ideja o pokrivanju kompletne Zelene pijace morati još čekati, jer je u pitanju ogromna investicija.

Lj.Lj.