BIJELjINA: Sjednica Skupštine Grada 29. jula :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Sjednica Skupštine Grada 29. jula


Danas je održan međustranački sastanak kome su prisustvovali predstavnici stranaka zastupljenih u lokalnom parlamentu, a čija tema je bila održavanje redovne 38. sjednice skupštine Grada Bijeljina, zakazane za srijedu, 29. jul.



Bijeljinski odbornici na narednoj sjednici raspravljaće, između ostalog, o godišnjem planu i izvještaju o implementaciji Strategije razvoja Grada Bijeljina, izvještajima o radu javnih ustanova i preduzeća „Muzej Semberije“, JIP „SiM“, Gradskog pozorišta „Semberija“, Gradske toplane, Doma zdravlja i preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ AD.

Među 27 tačaka, koje će se naći na dnevnom redu 38. sjednice, nalaze se i informacije o realizaciji proljetne sjetve, stanju nezaposlenosti na području Grada Bijeljina i stanju prava korisnika boračko-invalidske zaštite. Pored ovih informacija, odbornici će biti upoznati sa radom i aktivnostima nevladinih organizacija u Bijeljini, kao i sa stanjem sportskih objekta, sporta i fizičke kulture i školskog sporta na području Bijeljine.

Pored tačaka koje su već uvrštene na dnevni red, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istakao da će se u skupštinskom materijalu naći i nekoliko dodatnih tačaka koje pripremaju resorna odjeljenja.

- Izvjesno je da ćemo u toku nedelje od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju dobiti saglasnost na Urbanistički plan Grada Bijeljina i to je još jedna tačka koju očekujemo da uvrstimo na dnevni red 38. sjednice gradskog parlamenta – najavio je Mićić.

Grad Bijeljina