Saradnjom udruženja građana i Gradske uprave do poboljšanja standarda života :: Semberija INFO ::

 

Saradnjom udruženja građana i Gradske uprave do poboljšanja standarda života


Veliki broj predstavnika nevladinih, omladinskih organizacija i udruženja sa područja Grada Bijeljina odazvao se na poziv za današnji novogodišnji prijem Gradonačelnika Miće Mićića, na kojem su sumirani rezultati rada civilnog sektora u ovoj godini.

- Nevladine i omladinske organizacije nam pomažu da poboljšamo kvalitet života naših građana, tako što realizuju korisne i inovativne projekte. Mi se trudimo da im pružimo podršku, kako bi korist od tih projekata imao što veći dio stanovnika Bijeljine, a naše društvo postalo humanije i funkcionalnije. U narednom periodu planiramo da ojačamo položaj omladinskih organizacija tako što ćemo im omogućiti kvalitetnije korišćenje Centra za kulturu - najavio je Mićić.

Pored organizacija od posebnog interesa koje direktno dobijaju budžetska sredstva, nevladine organizacije dobijaju finansijska sredstva apliciranjem na gradske konkurse za finansiranje projekata.

- Pokazalo se da je to najbolji način za odgovorno trošenje sredstava i njihovo usmjeravanje za prioritetne oblasti života - istakao je Mićić, dodajući da će i u narednoj godini biti nastavljena saradnja sa nevladinim organizacijama i udruženjima, jer su ove organizacije izvrsna spona između Gradske uprave i građana.

Predstavnica Udruženja dijebetičara „Dijabeta“ Sandra Milošević zahvalila se Gradskoj upravi na saradnji, ističući da je zahvaljujući Gradskoj upravi realizovan projekat „Stop dijebetesu“.

- Obavili smo hiljadu preventivnih pregleda na punktovima na terenu, čiji cilj je bio da na vrijeme otkrijemo bolesti i na taj način ih kontrolišemo, što je od velikog značaja za pacijente - pojasnila je Miloševićeva.
Nataša Sobo iz Udruženja muzičkih umjetnika Semberije naglasila je značaj podrške Gradske uprave za ovo Udruženje.

- U ovoj godini smo, zahvaljujući podršci Gradske uprave, organizavali Internacionalni festival muzike „Primavera“ u martu, kao i gostovanje Simfonijskog orkestra RTS-a u našem Gradu što su, po ocjenama publike, bili prvorazredni kulturni događaji - istakla je Sobo.