SPREČAVANjE SLUŽBENOG LICA U OBAVLjANjU SLUŽBENE RADNjE :: Semberija INFO ::

 

SPREČAVANjE SLUŽBENOG LICA U OBAVLjANjU SLUŽBENE RADNjE


 
Policijska stanica Bijeljina 2, 12. jula, oko jedan čas iza ponoći, zaprimila je prijavu od patrole sa terena, da su u Ulici Živojina Mišića kontrolisali putnički automobil  ,,šaran '' kojim je upravljalo lice D.J. iz Pelagićeva. Alkotestiranjem vozača utvrđeno je, da je on imao 1,15 g/kg  alkohola u organizmu.
 
Na mjestu suvozača nalazilo se lice D.K., koji je izašao iz vozila i počeo da ometa policijske službenike u vršenju službene radnje. Policijski službenici su izdali naređenje licu D.K. da se vrati u vozilo, ali je on nastavio da pruža otpor i verbalno da vrijeđa policijske službenike, te je lišen slobode.
 
Prilikom lišavanja slobode, povrede u vidu ogrebotina na rukama su zadobili policijski službenici, o čijem se stepenu povreda dežurni ljekari nisu izjasnili.
 
Alkotestiranjem lica D.K. utvrđeno je da imao 1,26 g/kg alkohola u organizmu .
 
O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilašta u Bijeljini. U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela ,,Sprečavanje službenog lica u obavljanju službene radnje'', potvrdila je Aleksandra Marić, portparol Policijske uprave Bijeljina.