TREBA UNOSITI PUNO VITAMINA U ORGANIZAM :: Semberija INFO ::

 

TREBA UNOSITI PUNO VITAMINA U ORGANIZAM


Prema podacima iz Specijalističke ambulante za konsultacije iz pedijatrije Doma zdravlja Bijeljina, nema djece koja su pozitivna virus korona, a to je potvrdila i načelnica ambulante dr Snežana Perić.

-Radimo sa djecom od nula do šest godina, a u ptrethodnom periodu smo imali djecu kod kojih su bili prisutni drugi virusi koje uspješno rješavamo. S obzirom da govorimo o mališanima, moram reći da je za njih dobro da borave na otvorenom prostoru, ali roditelji treba da imaju u svakom trenutku nadzor nad djecom do šest godina, kako ne bi uzimali bilo šta prljavo što bi mogli staviti u usta. Ne treba ih okupljati u igraonicama ili u grupama u parkovima, jer u ovoj situaciji je najbolji lični prostor gdje nema puno ljudi.Svako grupisanje pravi veliki problem. Biće prilike da se djeca druže, da slavimo, da se okupljamo, samo da pokušamo ovu situaciju, koja je svugdje prisutna,  sanirati i staviti pod kontrolu. Moramo podići nivo svijesti da živimo zdravo. Podvukla bih, iako roditelji vode računa o svojoj djeci, da treba unositi puno vitamina u organizam. To ćemo učiniti svježim i raznovrsnim voćem i povrćem, jer su za dobar imunološki sistem bitni vitamini (oligoelementi, D vitamin, cink, selen)“, istakla je dr Perić.

Ona je naglasila značaj lične odgovornosti i apelovala na samosvijest stanovništa.
- Zamolila bih naše sugrađane da budu odgovorni prema sebi i drugima, jer ako smo zdravi i ne dođemo u kontakt sa virusom, primarna prevencija je najbitinija, nećemo ni dobiti bolest. Jako je bitno da se nose maske, ali pravilno, dakle, preko nosa i preko usta, ruke treba prati bilo šta da se prethodno dodirivalo, kako bismo spriječili kontakt sa virusom, te da držimo fizičku distancu, jer ako se tako ponašamo, štitimo svoje zdravlje, zdravlje naših najdražih i zdravlje kompletne društvene zajednice“, poručila je dr Perić.

Semberija info