PRVI ZAMJENIK VISOKOG PREDSTAVNIKA SKENLAN RAZGOVARAO SA ZVANIČNICIMA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

PRVI ZAMJENIK VISOKOG PREDSTAVNIKA SKENLAN RAZGOVARAO SA ZVANIČNICIMA U BIJELjINI


Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Majkl Skenlan posjetio je Bijeljinu gdje se sastao sa gradonačelnikom Mićom Mićićem, potpredsjednikom Skupštine grada Bijeljina Mustafom Gradaščevićem, te predstavnicima Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije.

Prvi zamjenik visokog predstavnika Skenlan pozdravio je informaciju da su vlasti Bijeljine i dalje fokusirane na rast privatnog sektora i podsticanje socijalne tolerancije i inkluzije. Skenlan je sa sagovornicima razgovarao o tome koliko je značajno za lokalne vlasti da budu u toku sa potrebama zajednice i da se te potrebe rješavaju kroz adekvatne javne usluge.



Skenlan je posjetio novouspostavljeni Inkubacijski centar za održivi razvoj „InCOR“, inkubator za informatičke start-ap firme, koji će omogućiti mladim preduzetnicima u Bijeljini da stvaraju nove kompanije, te samim tim radna mjesta u dinamičnom i perspektivnom IT sektoru.

Prvi zamjenik visokog predstavnika Majkl Skenlan dodatno je podvukao značaj osiguranja transparentnosti i odgovornosti javnih funkcija, što su odlike koje glasači trebaju imati na umu kada budu izlazili na birališta u novembru.

Skenlan je pozdravio napore vlasti i građana na sprečavanju širenja kovida-19. Međutim, kako se može zaključiti iz najnovijih izvještaja, kovid-19 još uvijek predstavlja ozbiljnu prijetnju po javno zdravlje. Stoga se Bijeljina, kao zajednica, mora nastaviti strogo pridržavati uputstava i preventivnih preporuka nadležnih organa.