UDRUŽENjE PORODICA NESTALIH BORACA I CIVILA SEMBERIJE I MAJEVICE - Parastos za poginule i nestale :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE PORODICA NESTALIH BORACA I CIVILA SEMBERIJE I MAJEVICE - Parastos za poginule i nestale


Tradicionalno, u manastiru Presvete Trojice u Tavni održan je tradicionalni pomen za sve poginule borce i civile u minulom ratu. Ovaj pomen, u znak onih koji su stradali, organizovalo je Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice.

- To je ono najmanje što mi možemo da učinimo, jer njihove žrtve nikada ne smijemo zaboraviti. Ovaj pomen je opomena i mlađim generacijama da ne zaborave ko im je obezbijedio mir i ko se borio za Otadžbinu. Bez obzira na naše zalaganje u traženju nestalih, još uvijek, na prostoru Semberije i Majevice, se traga za 57 naših najmilijih. Mnogi članovi porodica, posebno njihovi roditelji, preminuli su, ne dočekavši da pronađu svoje nestale. Zbog toga mi i ovog puta apelujemo na sve nadležne, koji se mogu ozbiljnije uključiti u proces traženja, da to i učine, jer je do sada bilo mnogo opstrukcija'', precizirala je Smilja Mitrović, predsjednica Udruženja porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, koja, nažalost, još uvijek traga za svojim nestalim sinom jedincem kojem se gubi svaki trag od 1995. godine i koji je bio redovni vojnik Vojske Republike Srpske.



Pomenu u Tavni, pored predstavnika Udruženje porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, prisustvovali su članovi porodica poginulih i nestalih, predstvnik Instituta za traženje nestalih iz Banja Luke, te predstavnici Odjeljenja boračko-invalidske zaštite Grada Bijeljina.