GIMNAZIJA FILIP VIŠNjIĆ: MILICA PUHALO UČENICA GENERACIJE :: Semberija INFO ::

 

GIMNAZIJA FILIP VIŠNjIĆ: MILICA PUHALO UČENICA GENERACIJE


Gimnazija ,,Filip Višnjić“ i Fondacija ,,Stojanović“ organizovali su svečanu ceremoniju proglašenja učenika generacije i dodjelu vukovih diploma za školsku 2019/ 2020. godinu. Bijeljinska gimnazija izvela je ove godine 10 vukovaca, a Milica Puhalo najbolja je među najboljima.
 
Fondacija ,,Stojanović“ iz Bijeljine dodijelila je povelju i nagradu od 3.000 konvertibilnih maraka učenici generacije Gimnazije ,,Filip Višnjić“ Milici Puhalo. Povelju i novčanu nagradu uručio je predsjednik Upravnog odbora Fondacije ,,Stojanović“ Bojan  Stojanović koji je  poručio da dobre đake treba isticati i tako afirmisati prave vrijednosti u društvu.
 
-Jedanaestu godinu uzastopno Fondacija ,,Stojanović“ zajedno s Gimnazijom ,,Filip Višnjić“ obilježava završetak školske godine i izbor najboljih učenika ove škole i to je tradicija koju želimo da traje i ubuduće. Ovo je nagrada najuspješnijem učeniku, ali je i odavanje priznanja cijelom kolektivu ove škole, istakao je Stojanović i poželio svim maturantima, a posebno vukovcima i učenici generacije, uspješne studentske dane.
 
Gimnazija ,,Filip Višnjić“ izvela je ove godine deset vukovaca. To su Anja Karavlah, Jelena Tomić, Miloš Novaković, Ivana Pijetlović, Miljana Marjanović, Milica Puhalo, Milica Brajić, Vladimir Petrović, Filip Karavlah i Anđela Danilović. Oni su na svečanosti dobili priznanja, diplome i prigodne poklone od prijatelja škole.
 
Učenica generacije Milica Puhalo je uz riječi zahvalnosti roditeljima, profesorima,  Fondaciji ,,Stojanović“, kao i drugovima iz školskih klupa, navela da će nastaviti školovanje na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, smjer energetika, elektronika i telekomunikacije.
 

-Danas ovdje zatvaramo posljednju stranicu knjige koja se zove srednjoškolsko obrazovanje i to u ovakvim posebnim okolnostima koje će, ja se nadam, uskoro biti iza nas. Za moje uspjehe dijelom su zaslužni moji profesori, posebno profesorice Milica Maksimović i Vera Elez. Drugi dio zasliga pripada mojoj porodici koja mi je kroz školske dane predstavljala neiscrpan izvor podrške. Želim da se zahvalim i Fondaciji ,,Stojanović“ što prepoznaje i podržava trud i rad učenika Gimnazije, rekla je Milica koja je kraju svojoj generaciji poželjela puno uspjeha u budućnosti koja ih sve očekuje. 
 
Ovogodišnja generacija gimnazijalaca, koja je  izvela  220 maturanata, smatra se jednom od najuspješnijih, ocijenio je direktor bijeljinskle gimnazije Vladimir Šavija.



-Ovi mladi ljudi su samopouzdani, prihvataju odgovornost, znaju se kontrolisati, lako sklapaju prijateljstva, spremni su na saradnju, radoznali su, vole nove aktivnosti, kreativni su, uporni i ne odustaju na prvoj prepreci i podnose kritiku i neuspjeh. Samopouzdanje ovih naših maturanata dolazi iznutra, a to može biti samo zato jer imaju jasne ciljeve u životu, jer su optimistični. Ono što smo vidjeli svih ovih godina bilo je njihovo vanjsko samopouzdanje, jer su nam pokazali svoje sposobnosti, ono u čemu su vješti i što im ide dobro, istakao je Vladimir Šavija.
 
Semberija info