SPORAZUM SDSS-DNS: ŠIRA KOALICIJA ZNAČI I VEĆU ODGOVORNOST :: Semberija INFO ::

 

SPORAZUM SDSS-DNS: ŠIRA KOALICIJA ZNAČI I VEĆU ODGOVORNOST


Potpisivanje sporazuma sa Demokratskim narodnim savezom nastavak je nastojanja Stranke demokratske Srpske Semberija da napravi što širu koaliciju na lokalnom nivou, s ciljem postizanja veće odgovornosti kada je riječ o finalizaciji projekata važnih za građane Semberije i Republike Srpske, izjavio je predsjednik SDSS-a Mićo Mićić prilikom današnjeg potpisivanja sporazuma sa DNS-om o podršci njegovoj kandidaturi za funkciju gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

On je istakao da razvoj bilo koje lokalne zajednice nije moguć bez koordinacije sa republičkim i vlastima na nivou BiH.

- Zahvaljujem predstavnicima gradskog i republičkog rukovodstva DNS-a koji su današnjim činom pokazali spremnost da nastavimo dobru saradnju koja postoji već 15 godina. Ovo je još jedna od stranaka sa kojom potpisujemo sporazum o saradnji, koji znači, prije svega, podjelu odgovornosti oko nastavka izgradnje infrastrukture, uz međusobnu pomoć i uvažavanje – naglasio je Mićić.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić istakao je da je nakon današnjeg potpisivanja sporazuma izvjesno da će gradonačelnik Bijeljine nakon izbora i dalje biti Mićo Mićić.

- Naša podrška gospodinu Mićiću znači da je on mjesto gradonačelnika nakon izbora već osigurao i da zajedno možemo da razmišljamo o novim projektima, prije svega o putnoj infrastrukturi, odnosno boljim i bržim saobraćajnicama koje će Bijeljinu približiti Banjaluci i Beogradu – naveo je Nešić.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Bijeljina Diko Cvijetinović je ocijenio da je ova partija nakon opštih izbora 2018. godine ponovo stabilna u Semberiji i da će nastojati da i dalje bude korektan saradnik Mićiću, njegovoj stranci i građanima Semberije.