MALI GOSTI POSJETILI NAŠU REDAKCIJU I NAUČILI KAKO SE RADE NOVINE :: Semberija INFO ::

 

MALI GOSTI POSJETILI NAŠU REDAKCIJU I NAUČILI KAKO SE RADE NOVINE


Vrtićanci bijeljinskog dječijeg vrtića ,,Nodi“  posjetili su redakciju Semberskih novina. Djeca uzrasta od četiri do šest godina, njih 13, došli su u pratnji vaspitačica Dragane Josipović i Tatjane Cvjetković.
 
Sara, Magdalena, Ivona, Slaven, Uroš, Danica, Luka, Dunja, Nikolija, Marija, Viktor, Teodora i Kalina dio su zabavne i vesele ekipe koji se druže i sjajno zabavljaju u vrtiću Nodi.
 
Oni su sa svojim vaspitačicama puno razgovarali o medijima, posebno o tome koje sadržaje mogu da čitaju i gledaju, te su odlučili da posjete i pogledaju kako izgleda  redakcija novina i da poslušaju i vide ko sve i kako stvara Semberske novine.
 
Svojim dolaskom su nas razveselili, pa je u redakciji bilo vrlo živahno, s puno smijeha, ali i pitanja. Mališane, od kojih će neki od ove jeseni postati ponosni i pametni bijeljinski osnovnoškolci, bili su radoznali i imali su puno pitanja o tome kako neko nešto napiše u novinama, ko sve fotografiše, gdje se štampaju novine, šta sve u novinama piše.
 

Glavna i odgovorna urednica Verica Zelenović mališanima je slikovito pojasnila kako nastaju novinski članci, novinari o tome o čemu sve pišu i kako dolaze do informacija,  a kolege iz tehničke pripreme objasnili su im proces slanja novina u štampu.
 
Puno nam je djece reklo da njihovi roditelji, bake i deke čitaju Semberske novine, a tokom druženja jedan od njih, Luka, otkrio nam je da i sam jednog dana želi da postane novinar i da  putuje u potrazi za pričama koje će se čitati u medijima.
 
Mališani su imali mnoštvo pitanja, pažljivo su slušali šta znači ,,biti novinar“ i pokušavali da shvate šta je to informacija. Razveselili su se slatkišima, ali i novinama koje smo im podijelili kako bi ih poslije još mogli listati.
 
Nakon toga su uz smijeh napustili zgradu Semberskih novina veselo nam mašući na odlasku, a rekli su i da će nas ponovo posjetiti.
 
Semberija info