ĐAKU GENERACIJE 500 KM, A VUKOVCIMA PO 200 KM :: Semberija INFO ::

 

ĐAKU GENERACIJE 500 KM, A VUKOVCIMA PO 200 KM


Na kraju nastavne godine 2019/2020. upriličena je svečanost dodjele nagrada za najbolje učenike Osnovne škole ,,Meša Selimović“ iz Janje. Najbolji učenici devetog razreda primili su priznanje za svoj trud, rad i rezultate koje su postigli tokom svog školovanja.
 
Direktor škole Davor Radojević pozdravio je sve učenike devetog razreda i poželio im puno sreće i uspjeha u daljem školovanju.
-Pred vama je sada životna raskrsnica i želim vam da uspješno upišete željene srednje škole, poručio je  Radojević.
 
Na svečanoj dodjeli nagrada direktor škole posebno je pohvalio sedam učenika koji su tokom svog devetogodišnjeg školovanja ovladali širokim znanjem i pomjerili granice uspjeha janjanskih osnovaca. Osim pohvale za rad i trud  najbolji učenici su dobili i vrijedne nagrade.
 
Naime, po prvi put su, pored Vukove diplome i knjige, dobili i vrijedne novčane nagrade. Đak generacije je nagrađen sa 500 konvertibilnih maraka, a u vukovci sa po 200 konvertibilnih maraka. Novčane nagrade stigle su iz daleke Australije, od Slobodana Šušnjara, dobrotvora koji je ,,naše gore list“, a koji živi u Melburnu.
 
-Radujemo se da je dobrotvor Slobodan Šušnjar prepoznao uspjeh đaka iz naše škole  i na tome smo njemu i Dobrotvornom društvu ,,Hilandar“ iz Melburna, čiji je on predsjednik,  veoma zahvalni, istakao  je Davor Radojević, te dodao da to nije sve.

 
Pored vrijednih novčanih nagrada za učenike, kako navodi, ovo društvo će do septembra opremiti tri školska kabineta: kabinet likovne kulture, muzičke kulture i kabinet informatike, a učenici će za časove fizičkog dobiti nove lopte.
 
Vrijedi istaći  da Dobrotvorno društvo ,,Hilandar“ nije pomoglo samo Osnovnoj školi ,,Meša Selimović“ iz Janje, od njih su pomoć dobile i OŠ ,,Sveti Sava“ u Istočnom Sarajevu, OŠ ,,Risto Proroković“ u Nevesinju i OŠ ,,Petar Kočić“ u Novoj Topoli.
 
Učenica generacije OŠ ,,Meša Selimović“ u Janji, Maja Radić, u svoje i u ime svojih drugova, takođe se obratila predstavniku društva ,,Hilandar“ i zamolila da prenese pozdrave i riječi zahvalnosti na velikodušnom poklonu koji su dobili i da im je to još jedan dodatni motiv da u budućnosti budu još bolji.
 
-Nadam se da ćemo moji drugovi i ja u budućnosti slijediti ovaj primjer humanosti i podrške i da ćemo na ovakav i sličan način obradovati neke nove generacije mladih ljudi, istakla je Maja Radić.
 
Semberija info