DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: PONOSNI SMO NA NAŠE RADNIKE :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA BIJELjINA: PONOSNI SMO NA NAŠE RADNIKE


Uz poštovanje svih preporuka Instituta za javno zdravsto Republike Srpske Dom zdravlja je obilježio slavu ove zdravstvene ustanove Svetog Ćirila i Metodija. Pomoćnik direktora Doma zdravlja dr Igor Novaković, istakao je da su ovim povodom, uručene i jubilarne nagrade zaposlenim za 20 i 30 godina rada.

-Smatrali smo da nije vrijeme za koktele i velika okupljanja i slavlja, te smo samo u prisustvu sveštenika Mirana Gavrilovića, kuma slave profesora dr Milana Novakovića i načelnika službi, obilježili slavu ustanove, a dan prije smo uručili jubilarne nagrade. Pronašli smo način da ispoštujemo odredbe iz Kolektivnog ugovora i isplatili smo jubilarne nagrade za 11 zaposlenih radnika“, rekao je dr Novaković.

O Domu zdravlja i primarnoj zdravstvenoj zaštiti, ne može se govoriti, a pri tom ne istaći, da su u vrijeme pandemije virusa korona, prvi na udaru.

-Sve vrijeme smo u punoj pripravnosti, a od samog početka smo maksimalno posvećeni zaštiti, kako građana, tako i zaposlenih. Trijaža je sastavni dio našeg rada od prvih dana pojave pandemije, pacijente sa izraženijim respiratornim tegobama i temperaturom pregledamo u izolovanim prostorijama, a zahvaljujući maksimalnom oprezu, nismo imali ni jednog inficiranog zaposlenog radnika. Moram naglasiti da su sve naše službe odgovorile zadatku, da su disciplina i posvećen rad došli do izražaja, a Služba porodične medicine, koja je pokrivala i tri karantina, a trenutno, na sreću, jedan, zaslužuje sve pohvale za predan rad. Svi timovi porodične medicine i specijalizanti porodične medicine, bili su danonoćno uključeni u zbrinjavanje pacijenata i održavanje karantinskih mjera, a ono što je bitno istaći je da ni jednog trenutka nije zanemarena zdravstvena zaštita pacijenata kojima je bila neophodna ljekarska pomoć“, pojasnio je dr Novaković i naglasio da je menadžment Doma zdravlja ponosan na sve zaposlene.

-Uloženo je mnogo energije u rad u vanrednim okolnostima, a sve vrijeme smo razmišljali i o očuvanju finansijske stabilnosti ustanove, u čemu smo i uspjeli. Nemamo dugovanja i redovno servisiramo sve obaveze, a uspjeli smo, uz razumijevanje i pomoć Kabineta gradonačelnika Bijeljine, kupiti još jedno sanitetsko vozilo.
Izvršen je tehnički prijem lifta, tako da će ubrzo biti u funkciji. Činjenica je da bi to već bilo učinjeno, da nije došlo do pandemije virusa korona, a podsjetiću da je izgradnja lifta, prošlogodišnji započeti projekat“, rekao je dr Novaković i naglasio da, iskrenu posvećenost radnim obavezama i realizaciji planiranih aktivnosti, ne mogu osujetiti ni varedne okolnosti.

-Naš cilj je što kvalitetnija primarna zdravstvena zaštita, da Dom zdravlja i dalje bude lider u uspješnom poslovanju. U ostvarenju tog cilja, imamo podršku Ministarstva zdravlja Republike Srpske, Fonda zdravstvenog osiguranja RS i lokalne zajednice, a imamo odličnu saradnju i sa Insitututom za javno zdravstvo RS“, rekao je za ,,Semberske novine’’ dr Novaković.