PRIZNANjA ZA PREDAN RAD ZDRAVSTVENIM RADNICIMA :: Semberija INFO ::

 

PRIZNANjA ZA PREDAN RAD ZDRAVSTVENIM RADNICIMA


Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Organizacija amputiraca Republike Srpske UDAS, danas, 11. juna, uručili su umjetnička djela zaslužnim pojedincima u borbi protiv virusa korona.

​-Tokom epidemije virusa korona, mnogobrojni zdravstveni radnici ali i radnici iz drugih sektora, dali su nemjerljiv doprinos u borbi protiv virusa. U znak zahvalnosti za njihov profesionalizam i spremnost na ličnu žrtvu, Organizacija UDAS je tokom pandemije pokrenula inicijativu u kojoj je 10 umjetnika iz Banja Luke, stvaralo umjetnička djela i ta umjetnička djela, zajedno iz fundusa UDAS-a, dodjeljujemo najzaslužnijim pojedincima i institucijama, kao simbol zahvalnosti za sve ono što su učinili za dobrobit našeg društva“, istaknuto je na prigodnoj svečanosti u Banja Luci. Među zaslužnim pojedincima su i v.d. direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ primarijus dr Milica Lovrić i infektolog u bijeljinskoj Bolnici, dr Aleksandra Radojčić.

-Posao zdravstvenih radnika izuzetno je human i lijep posao i svaki osmijeh na licu izliječenog pacijenta, najljepša je nagrada. Ipak, ne možemo se oteti utisku, da nam ovaj dan i ovo umjetničko djelo posebno znači, jer dolazi od resornog ministarstva i Organizacije amputiraca RS UDAS. Hvala Vam što cijenite rad i zalaganje zdravstvenih radnika, što cijenite rad svih koji su dali doprinos u borbi protiv virusa koji je izazvao velike probleme u cijelom svijetu”, rekle su dr Lovrić i dr Radojčić. One su naglasile da zaposleni u bijeljinskoj bolnici nastavljaju sa maksimalnom brigom o svakom građaninu i svakom pacijentu.

-Priznanje zdravstvenim radnicima uvijek izazove emocije, pa tako i ovo. Moram naglasiti da je ovo priznanje dobijeno zahvaljući timskom radu svih zaposlenih u našoj zdravstvenoj ustanovi, a mi zaista tako radimo i tako ćemo raditi i dalje”, rekla je dr Lovrić.