RADNICI ŠEĆERANE TVRDE DA SU DOVEDENI DO OČAJA :: Semberija INFO ::

 

RADNICI ŠEĆERANE TVRDE DA SU DOVEDENI DO OČAJA


Četrdesetak bivših radnika Fabrike šećera u stečaju iz Velike Obarske kod Bijeljine, koji su u međuvremenu svoja nenaplaćena potraživanja od Fabrike šećera u stečaju ustupili fočanskom “Pavgordu”, okupilo se danas ( utorak) ispred Advokatske kancelarije „Muhić“ u Bijeljini, zahtijevajući od advokata Faika Muhića ugovor o zastupanju koji je potpisan prije devet godina i odgovore na više pitanja. Međutim, advokat Muhić im nije mogao odgovoriti, jer se u tom trenutku nije nalazio u kancelariji. U međuvremenu im je ispostavio zahtjeve za naplatu deset odsto od priznatih, a ne, kako su oni očekivali, od naplaćenih potraživanja i sudske troškove.

Drago Vasilić, bivši radnik Fabrike šećera kaže da je u ugovoru o zastupanju precizno bilo navedeno da novac koji bi se naplatio od potencijalnog kupca Šećerane ide na žiro – račun ove advokatske kancelarije koja bi ga nakon toga raspoređivala povjeriocima, radnicima Šećerane koje je advokat Muhić zastupao.
 

„Nismo mi radnici uskratili advokatu Muhiću to pravo, niti mu je potencijalni kupac uskratio to pravo, već je to osporio bivši stečajni upravnik Šećerane Lazo Đurđević”.

Jadranka Krstić, bivša radnica Fabrike Šećera, izjavila je da su radnici očajni, jer advokat Muhić sada od njih traži da mu uplate sve ono što su oni naplatili od „Pavgorda“ i još puno više od toga, odnosno 10 odsto od presuđenih potraživanja, plus sudske troškove.

Od advokata Muhića nismo mogli dobiti komentar, jer je bio odsutan. 

Semberija info