Srcem za Saru :: Semberija INFO ::

 

Srcem za Saru


Članovi Udruženja likovnih umjetnika ,,Sveti Luka'' iz Bijeljine i prijatelji ovog udruženja još jednom su se okupili i donirali svoje radove sa humanim ciljem.

Ovoga puta pomoć su sakupljali za trogodišnju Saru Maksimović iz Batkuše. Sara, nažalost, boluje od teške i rijetke bolesti, te joj je neophodno presađivanje koštane srži.

Udruženje likovnih umjetnika ,,Sveti Luka” je na svojoj fb stranici ponudilo fotografije 18 radova. Na svakoj od tih fotografija naznačeno je ime autora, dimenzije rada, tehnika kojom je rađeno, kao i početna cijena. Iskreno su se nadali da će sve slike biti prodate.

Humanitarna aukcija je trajala do petka, 5. juna. Objavu je vidjelo preko 20.000 ljudi, ali, na žalost, od tog broja samo je njih osmoro koji su se odlučili da kupe neku od ponuđenih slika i tako pomognu u liječenju male Sare.

Za osam slika prikupljeno je 860 konvertibilnih maraka. Sad čekaju uplate i tad će da isporuče slike, a kupac novac uplaćuje direktno na humanitarni račun.

- Žao mi je što je tako , voljela bih da sam mogla više da učinim i više pomognem, kaže organizatorica humanitarne aukcije Vanja Manojlović iz Udruženja ,,Sveti Luka”.

Razlog ovako malom odzivu je, kako navodi, taj što je pomoć sakupljana u vrijeme kad su zbog pojave korona virusa mnogi u besparici i neizvjesnosti za egzistenciju, a i zbog toga što ima dosta apela za pomoć. 

- Nećemo odustati, humanitarnu aukciju ćemo ponoviti već sljedeće sedmice, najavljuje Vanja Manojlović koja očekuje da će odziv biti veći, jer, kako ističe, empatičan smo narod, uvijek spreman da priskoći u pomoć, kad može i koliko može.

Semberija info - M. Rešidović