GRADSKA UPRAVA: POTPISANI UGOVORI O SUFINANSIRANjU :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA: POTPISANI UGOVORI O SUFINANSIRANjU


Ugovore o sufinansiranju projekata iz oblasti sporta, kulture i omladine sa predstavnicima udruženja građana , čiji projekti su odabrani na osnovu Javnog oglasa za finansiranje udruženja građana u 2020. godini, potipsani su danas, 19. maja u Gradskoj upravi. Gradonačelnik Mićoć Mićić, potpisao je ugovore sa 56 predstavnik udruženja.

-Danas smo potpisali ugovore čija vrijednost je 493. 360 KM, a inače riječ je o ustaljenoj praksi. Za sport, odnosno četiri udruženja, 400. 000 KM, kultura 38. 800 KM za 19 udruženja i za sedam omladinskih udruženja 11. 060 KM“, rekao je Mićić. U ime potpisnika, obratila se dirigent Hora „Srbadija“ Desanka Trakilović i zahvalia se Gradskoj upravi što ih je i ove godine uvrstila u finansiranje projekata.

-Ova godina za nas, iako teška, donosi nešto novo, a to je prostor koji ćemo dobiti na korištenje u Sokolskom domu, tako da će Srbadija, nakon 28 godinaod obnavljanja društva, imati svoj prostor“, rekla je Trakilovićeva. Zahvalnost je izrazila i Aleksandra Cvjetinović, predsjednica KUD „Pletenica“.

-Mi svake godine apliciramo za festival koji se uvijek održava u maju, a učestvuje oko 1. 200 učesnika. Zbog pandemije će se prolongirati,ali će se ipak održati u nekom narednom periodu“, rekla je Cvjetinovićeva. Nakon potpisivanja ugovora o sufinansiranju projekata iz oblasti sporta, kulture i omladine sa predstavnicima udruženja građana, za sutra, 20. maja, najavljeno je potpisivanje sa nevladinim organizacijama.