Banja Dvorovi počela sa radom :: Semberija INFO ::

 

Banja Dvorovi počela sa radom


Banja Dvorovi počela je sa radom 18. maja, a preduzete su sve mjere opreza uz strogo poštovanje protokola rada u skladu sa epidemiološkom situacijom. Ono što je važno istaći je da se termin prijema, odnosno  dogovor o pružanja ambulantnih usluga dogovara pozivom na brojeve telefona 066-411-118 ili 055-350-502.

Direktor Banje Dvorovi Milorad Zekić kaže da su nakon dvomjesečne pauze krenuli sa radom kako bi ispoštovali pacijente koji u ovaj banjsko-rehabilitacioni centar dolaze na osnovu ugovora sa Fondom zdravstveog osiguranja RS, ali i za komercijalne pacijente.

- Pridržavajući se protokola, strogo ćemo poštovati higijensko-epidemiološke mjere, a u tu svrhu smo sve pripremili kako bi bili zaštićeni, kao zaposleni u Banji Dvorovi, tako i korisnici naših usluga. Na ulazu u Hotel “Sveti Stefan” postavljen je trijažni punkt, obezbijeđena su sva potrebna sredstva za održavanje pojačane higijene u objektu i zaštitna oprema, a u sobama će boraviti po jedan pacijent”, rekao je Zekić.



Načelnica medicinskog sektora u Banji Dvorovi, fizijatar dr Danijela Đurić-Ristić, naglasila je da će broj pacijenata biti redukovan kako bi se ispoštovao protokol koji podrazumijeva i da se pacijenti ne susreću na terapijama, ali ni u restoranu.

- Cilj nam je da naši pacijenti dobiju kompletnu uslugu, a da pri tom imaju i kompletnu higijensko-epidemiološku zaštitu. Svi zaposleni i pacijenti obavezni su nositi maske i održavati pojačanu ličnu higijenu. Za početak rada smo preduzeli sve neophodne zaštitne mjere, a svi naši pacijenti će proći trijažni punkt gdje će se vršiti epidemiološka anketa, na osnovu koje se donosi odluka o prijemu”, rekla je dr Đurić-Ristić i dodala da će pacijentima pružaju fizikalne terapije, vježbe, elektroterapije, magnet, ultrazvuk, laser, bioptron lampa, ručne i relaksacione masaže, kao i hidroterapija.

S obzirom da Banja Dvorovi ima  i otvorene bazene sa termalnom vodom, po dobijanju uputstva i preporuka za rad od nadležnih ustanova, bazeni će biti spremni za posjetioce, a u završnoj fazi je i uređenje zatvorenog bazena.

​Semberija info / O. Stjepanović
.