LICA STARIJA OD 65 GODINA MOGU SE KRETATI DO 22.00 ČASA, ZABRANjENA OKUPLjANjA NA STADIONU :: Semberija INFO ::

 

LICA STARIJA OD 65 GODINA MOGU SE KRETATI DO 22.00 ČASA, ZABRANjENA OKUPLjANjA NA STADIONU


Na osnovu zaključka koji je donio Republički štab za vanredne situacije, licima starijim od 65 godina dozvoljeno je kretanje do 22.00 časa, uz obavezno poštovanje propisanih mjera zaštite od virusa korona.
 
Gradski štab za vanredne situacije donio je danas naredbu o zabrani javnog okupljanja na Gradskom stadionu u Bijeljini, sa ciljem sprečavanja širenja kovida-19. Boravak je dozvoljen samo licima zaposlenim na Stadionu, kao i članovima Fudbalskog kluba „Radnik“, a nadzor nad sprovođenjem ove naredbe vršiće pripadnici Policijske uprave Bijeljina.
 
Kada je riječ o ostalim zaključcima Republičkog štaba koji su predočeni na današnjem sastanku, lice koje je ušlo u Republiku Srpsku zbog sahrane člana uže porodice – supružnik, roditelj, dijete, brat, sestra, može da se kreće bez ograničenja do 72 časa nakon ulaska u Srpsku. Lice je obavezno da predoči negativan test na virus korona, koji nije stariji od 72 časa, kao i dokument kojim se potvrđuje srodstvo sa preminulim. Republički inspektor evidentiraće lice prilikom ulaska u Republiku Srpsku, a osoba koja dolazi zbog sahrane obavezna je da se prijavi nadležnoj komunalnoj policiji prije napuštanja mjesta boravka.
 
Republički štab za vanredne situacije donio je i zaključak kojim se zabranjuje organizovanje maturskih večeri u osnovnim i srednjim školama, koje su planirane za maj i jun.