ZBOG NEDOSTATKA POSLA, ODJAVLjUJU TAKSIRANjE :: Semberija INFO ::

 

ZBOG NEDOSTATKA POSLA, ODJAVLjUJU TAKSIRANjE


Veliki broj bijeljinskih taksista u vrijeme pandemije virusa korona odjavio je svoju djelatnost. Razlog, kažu taksisti, sasvim pragmatičan, državi se moraju izmiriti obaveze, a posla nema. Na taksi – štandu u centru grada, ispred Centra za kulturu „Semberija“, taksisti nam rekoše da se oko 50 odsto njihovih kolega odjavilo. Iako se nadaju da će se stanje stabilizovati i da će život ponovo ući u normalne tokove, nakon dvomjesečnog iskustva sa koronom, taksisti kažu da je stanje trenutno loše, posmatrajući iz svog ugla kojim se tempom, kako kažu,  život vraća u normalu.

„Niko u proteklih dva mjeseca nije ni spomenuo nas taksiste, kao da ne postojimo. Nismo imali zabranu rada, ali nismo imali šta ni da radimo. Ljudi se zatvorili u kuće, penzioneri nisu smjeli da izađu. Kad nema naroda na ulici, nema ni putnika. U ljude se uvukao nekakav strah, pa ne smiju ni da uđu u taksi vozilo, kaže taksista Srpko Ristić, koji se već petnaestak godina bavi ovom djelatnošću. I njegove kolege imaju slično iskustvo. Zbog izražene konkurencije i velikog broja taksi udruženja u gradu, taksisti kažu da danas ispada da svako od njih radi samo za sebe, te da ni pojedinačno, a ni udruženo ne mogu puno uticati na promjenu svog položaja.

„Pričamo o problemima svakodnevno i ne znamo šta više da radimo. Niko nam se nije zvanično obratio ovih dana. Policija nas opominje. Kažu nam da ne smijemo u vozilu imati više od tri putnika.Da li će se i kada stanje uopšte normalizovati, teško je bilo šta reći“, kaže taksista Ristić. Lj.Lj.