Epidemiološka situacija pod kontrolom, i dalje neophodan oprez :: Semberija INFO ::

 

Epidemiološka situacija pod kontrolom, i dalje neophodan oprez


Epidemiološka situacija u Semberiji, prouzrokovana pandemijom virusa korona, je pod kontrolom, dva zaražena pacijenta iz Bijeljine i Ugljevika koja se nalaze u karantinu u Domu učenika osjećaju se dobro, bez ikakvih simptoma, a stručnjaci upozoravaju građane da je i dalje neophodan oprez i poštovanje mjera zaštite koje su propisali Republički i Gradski štab za vanredne situacije.

- Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske do jutros u 9.00 časova stiglo je pet rezultata testiranja na prisustvo virusa korona i svi su negativni – saopšteno je iz bijeljinske Bolnice.
Prema podacima Odsjeka za civilnu zaštitu Grada Bijeljina, 15 lica nalazi se u bolničkoj izolaciji, osam lica je u kućnom nadzoru, u bolničkom karantinu nema pacijenata, dok je pod stručnim nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina 276 osoba.

Bolnica „Sveti Vračevi“ do sada je na testiranje u Banjaluku poslala 546 uzoraka uzetih od lica za koja se sumnjalo da su pozitivna na kovid-19, a Dom zdravlja Bijeljina poslao je bris za 328 lica.
U prethodna 24 časa sanitarni inspektori na gričnom prelazu Rača izdali su 29 rješenja o izolaciji, a na Pavlovića mostu 10 rješenja.

Pripadnici policijske uprave Bijeljina izdali su jedan prekršajni nalog licu koje je prekršilo zabranu kretanja u vrijeme policijskog časa, dok je devet građana kažnjeno zbog nekorištenja zaštitnih maski i rukavica.

Komunalna policija kontrolisala je 29 lica u izolaciji i sva su pronađena na svojim adresama.
Gradski zdravstveni inspektor do sada je izdao 212 rješenja o izolaciji.

Grad Bijeljina