JOŠ JEDAN POZITIVAN SLUČAJ U BIJELjINI, UKUPNO DVA LICA ZARAŽENA :: Semberija INFO ::

 

JOŠ JEDAN POZITIVAN SLUČAJ U BIJELjINI, UKUPNO DVA LICA ZARAŽENA


U Bijeljini je potvrđen još jedan slučaj zaraze virusom korona, pa se u karantinu u Domu učenika trenutno nalaze dva lica, saopšteno je na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije.
 
Riječ je o pacijentu koji je vraćen sa liječenja iz Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka, a sva lica sa kojima je bio u kontaktu već su testirana i očekuju se rezultati.
 
Tokom naredna dvadeset i četiri časa, iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske trebalo bi da bude gotov nalaz drugog retesta za zaraženu medicinsku sestru, koja će, ukoliko i kontrolni nalaz bude negativan, biti otuštena iz karantina.
 
Direktorka Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić kaže da je novozaraženi muškarac onkološki pacijent i da trenutno nema simptome zaraze.
 
- Pacijent se dobro osjeća, nema nikakvih simptoma. Očekujemo 37 rezultata testiranih, a jedan dio lica koji su bili u kontaktu sa novozaraženim su negativni. Ukupno smo do sada testirali 514 osoba. Pošto se danas obilježava Svjetski dan Crvenog krsta, čestitam svim dobrim ljudima koji nesebično pomažu drugima i danas bi trebalo da se sjetimo našeg preminulog sugrađanina Đoke Mihajlovića, koji je bio generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske – poručila je Lovrićeva.
 
Direktor Doma zdravlja Bijeljina Duško Milovanović je istakao da je epidemiološka situacija u Semberiji povoljna, bez obzira na novi slučaj zaraze.
 
- Pod epidemiološkim nadzorom imamo 375 osoba, u karantinu u Rači dvije osobe od kojih je jedna iz naše lokalne zajednice, u karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ 42 osobe, a u međuvremenu nam je javljeno da su četiri lica negativna i ona će biti otpuštena tokom dana. Ukupno čekamo rezultate 29 uzoraka koje smo uzeli i poslali u Banjaluku, a do sada smo testirali 305 osoba i sve su bez tegoba. Iskoristio bih priliku da najavim da će Dom zdravlja od ponedjeljka nastaviti da vrši sanitarne preglede i da se zainteresovani subjekti mogu javiti radi zakazivanja termina – dodao je Milovanović.
 
U prethodna 24 časa granični prelaz Rača prešlo je 261 vozilo, a Pavlovića most 64 vozila.
 
Pripadnici policijske uprave Bijeljina izdali su tri prekršajna naloga za lica koja nisu poštovala policijski čas, a prekršajni nalog podnijet je za 11 lica koja nisu koristila zaštitne maske i rukavice. Komunalna policija kontrolisala je 23 osobe u izolaciji i sve su bile na svojim adresama.